קרמבולה

אדואר סומק: "חשוב שה-CFO יוביל את המהלכים האסטרטגיים בארגון"

16/08/2016
אדואר סומק: "חשוב שה-CFO יוביל את המהלכים האסטרטגיים בארגון" (הגדל)

אדוארד סמק ראש תחום ה-Management Consulting ב-PwC Israel מתאר בראיון לפורום CFO את האתגרים הכרוכים בעבודה בשוק משתנה וההתמודדות עימם.

אדוארד סמק, ראש תחום ה-Management Consulting ב-PwC Israel  מספר כי לפני כ-9 חודשים עשה עלייה עם משפחתו: "את ישראל אני מכיר מלימודי התואר השני שלי בהנדסה בטכניון, בתקופה זו התגוררתי בארץ והתאהבתי בה.

לדבריו, "על אף הכשרתי ההנדסאית, רוב עיסוקי הוא בתחום הייעוץ למנהלים בכירים. בחברת הייעוץ Booz Allen בלונדון, שם עבדתי במשך 15 שנה, ייעצתי לחברות בינלאומיות גדולות, בתחום הריטייל - בעיקר בנושאים של שיפור תחום התפעול ושרשראות האספקה. ההחלטה לעלות לישראל הבשילה מזה זמן רב והמצב הלא נוח שמתהווה באירופה תרם לה. אני רואה עצמי ציוני, ומאוד שמח על המעבר. בני משפחתי ואני מרגישים בהחלט ברי מזל על שניתנה לנו ההזדמנות לחיות כאן".

"חשוב כי ה-CFO יחתור להפוך לשותף בפעילות העסקית ויפעל להשפיע על התהליכים האסטרטגיים בחברה", מדגיש סמק, "נראה כי היום CFO's בישראל עדיין מתמקדים בעיקר בתהליכים סביב עסקאות, הוצאות, הכנסות, בקרה, ציות ורגולציה. מעבר מעיסוק של CFO בנתונים לעיסוק במסקנות ובפעילות עסקית מוסיף ערך לחברה ול-CFO עצמו.

"כאשר מסתכלים על השינויים שמתרחשים בקרב השחקנים הבינלאומיים הפועלים בישראל, ניתן לראות כי חלק מהחברות שפועלות בעולם דיגיטלי, מחזירות את פעילותם קרוב להנהלה ובכך מאפשרות פישוט של התהליכים בחברה. מדובר בתוצאה מבורכת שדורשת פחות עובדים לביצוע אותה העבודה ובכך העבודה הופכת להיות "תוצרת הארץ" ולא יוצאת למדינות המזרח. "חשוב שה-CFOs יראו שינויים אלו ויפעלו לקידומם", מסביר סמק.

לדבריו, "שינויים ברגולציה - כמו, למשל, בתחום מוצרי המזון - יוצרים צורך בשינוי אסטרטגי. השווקים נפתחים לתחרות ועסקים צריכים לשנות אסטרטגיה על מנת לעמוד בתחרות. חברות זרות עושות זאת כבר שנים רבות והגיע הזמן שהשוק הישראלי ייפתח גם הוא לשינויים כאלה.

פרקטיקת ה-Management Consulting ב-PwC Israel בראשותי, עוסקת בשיפור תפעולי, התייעלות פיננסית ושיפור תהליכים; וכן סינרגיה אגב תהליך מיזוג ורכישה, כלומר, התמקדות בשילוב הפעילות שזה עתה נרכשה לתוך החברה, תוך ניצול סינרגיות הנובעות משילוב זה; שיפור התפעול על ידי בחינה של סוגיות לוגיסטיות, בחינת שרשרת אספקה, בניית אסטרטגיות יצור, בחינת הפחתת עלויות, ובניית אסטרטגיות לבחירת ספקים ורכש. אחד מסיפורי ההצלחה שלי היה בחברת לגו. שהיתה במצב קשה מאוד בשנת 2004. במסגרת עבודת הייעוץ שעשיתי הובלתי תהליך הבראה כולל, שלקח שנים רבות והצריך שינוי אסטרטגי רוחבי שהוביל את החברה לרווחיות וכיום נלמד כ-case study בכל העולם".

החברות הישראליות מוכנות ללמוד מהגלובליות

לדברי סמק, שוק הייעוץ הישראלי מאוד מעניין. זהו שוק צומח עם התנהגויות צריכה שונות. לפני 10-15 שנים השוק לא היה מספיק בשל על מנת להצדיק את קיומה של קבוצת ייעוץ נפרדת, אך כיום החברות הישראליות פתוחות הרבה יותר לאפשרות של קבלת שירותי ייעוץ ומוכנות לשלם עבורם וליהנות מן היתרונות שהשירותים הללו נותנים.

"גם חברות בינוניות מצטרפות לשוק ופונות לקבל שירותי ייעוץ. השוק בישראל קטן יותר מהשווקים באירופה ובארה"ב ובהתאמה תעריפי החברות המעניקות שירותי ייעוץ נמוכים יותר.

"החברות הישראליות מחשיבות מאוד ניסיון בינלאומי. לחברות אלה ישנה פעילות גלובלית, אך ההנהלה שלהן יושבת בישראל והן אינן נחשבות גדולות בקנה מידה גלובאלי ועל כן הן אינן מיישמות הרבה מהפרקטיקות המיטביות המיושמות על ידי חברות גלובאליות גדולות בעולם. ישנה חשיבות רבה לפריסה בינלאומית נרחבת ולגישה למומחים בינלאומיים בתחומים מולטי-דיסיפלינריים, בעלי ניסיון עשיר וידע מעמיק בענפים השונים".לקריאת כתבות וסקירות נוספות של פורום CFO, הקליקו כאן

עבור לתוכן העמוד