בססח

אלירן גלזר:"ה-CFOs מייצרים ערך עסקי אמיתי עבור הארגון"

8/07/2015
אלירן גלזר:"ה-CFOs מייצרים ערך עסקי אמיתי עבור הארגון" (הגדל)

סמנכ"ל הכספים של חטיבת המסחר האלקטרונית וחטיבת ה-Post Trade ב-ICAP, מדגיש את חשיבותן של מערכות יחסים עם קולגות ולקוחות, כמו גם השקעה בחדשנות (Innovation) וזיהוי הזדמנויות וסיכונים, כפרקטיקה להצלחת החברה


ספר לנו על אבני הדרך שתרמו לקריירה שלך

"עברתי קפיצת מדרגה משמעותית בקריירה כאשר הצטרפתי כמנהל כספים לחברת הסטארט-אפ סכמה (Schema), ולאחר 3שנים החלפתי את סמנכ"ל הכספים", מספר אלירן גלזר, סמנכ"ל הכספים של חטיבת המסחר האלקטרונית וחטיבת ה-Post Trade ב-ICAP, "הצטרפתי להנהלה, ועבדתי עם מנכ"ל החברה, חברי ההנהלה ודירקטוריון החברה כשותף עסקי, על בנייתה של תכנית אסטרטגית לחברה, ויישומה בפועל.

בקיץ 2005 הגעתי לחברת טרייאנה (Traiana) כסמנכ"ל כספים. שנה לאחר מכן נשלחתי לרילוקיישן בארה"ב, ביחד עם משפחתי לתקופה של 4 שנים. באוקטובר 2007 נרכשנו ע"י חברת ICAP ב-247 מיליון דולר. בשנת 2012 הצטרפתי לחברת EBS כסמנכ"ל כספים, החברה מהווה פלטפורמה טכנולוגית מובילה בעולם למסחר במט"ח בין בנקים, קרנות גידור וגופים פיננסיים אחרים.

לפני כשנה מוניתי לסמנכ"ל הכספים של חטיבת המסחר האלקטרונית וחטיבת ה-Post Trade ב-ICAP, המאגדת בתוכה 5 חברות (כולל טראיינה ו-EBS), עם מחזור הכנסות שנתי של קרוב ל-800 מיליון דולר, רווחיות גבוהה, ומעל 1,200 עובדים".

מה הם תחומי האחריות של המחלקה פיננסית בחברה

"מחלקת הכספים בעיני היא לב ליבו של הארגון, בלעדיה הארגון אינו יכול לתפקד. תחומי האחריות כוללים מצד אחד את עבודת החשבות והחשבונאות הקלאסית כגון רישום חשבונאי, דיווחים תקופתיים, תקציב ובקרה, תמחיר, גזברות וכדומה. בנוסף, שותפות בתהליכי ניהול סיכונים, תכנון מס, רגולציה, בקרות פנימיות וכדומה. מצד שני, שותפות עסקית בקביעת תכנית אסטרטגית לארגון, הכנה של תכניות עסקיות ונתוחים כלכליים ומתן כלים שיסייעו בתהליכי החשיבה ובקבלת החלטות עסקיות כדוגמת KPI’s אשר מסייעים בהבנת מצבו האמיתי של הארגון ועסקיו, הבנת הסביבה העסקית בה הוא פועל, מהם האתגרים שעומדים בפניו ומה יסייע בהובלתו קדימה".

שתף אותנו בתהליכי ניהול הסיכונים של החברות אשר תחת אחריותך

"ניהול סיכונים מתמקד במספר קבוצות סיכון עיקריות: ניהול סיכונים פיננסיים שהם פועל יוצא של פעילות החברה והתחום בו היא עוסקת, כגון סיכונים בגין חשיפת מטבעות, ארביטראז' וכדומה; סיכונים אופרטיביים שנובעים, בין היתר, מפריסה של מערכות מסחר, מערכות טכנולוגיות ומערכות תפעול אחרות במרכזי פעילות שונים בעולם, אשר עובדות מסביב לשעון וחייבות להיות יציבות ועמידות בפני עומס משמעותי. אנו מפעילים צוותי תגובה ותמיכה למקרה של תקלה במערכות אלו.
בנוסף, ישנן דרישות רגולטוריות סביב חברות הפועלות בשווקים הפיננסיים, לכן ברשותנו ארגון אשר מטפל בכל נושא הרגולציה וכולל אנשים מתחום המשפט, ניהול סיכונים, Compliance ואחרים.
אנו משקיעים משאבים רבים הן בכח אדם והן בתשתיות ובטכנולוגיה בכדי לזהות מראש סיכונים פוטנציאליים, להקטין באופן משמעותי את מידת החשיפה אליהם ולטפל בהם מראש ככל שניתן".

תאר לנו את אופן העשייה מול לקוחות החברה

"אנו רואים את עצמנו כשותפים של הלקוחות, ומשתדלים לייצר עבורם ערך מוסף אמיתי, ולספק להם מוצרים ושירותים פיננסיים אשר מתאימים לצרכיהם. בין לקוחותינו בנקים בסדרי גודל שונים, קרנות גידור, קרנות לניהול כספים ועוד, כולם פועלים בסביבה דינמית בשווקים מרכזיים בעולם, מה שדורש מאיתנו לחשוב קדימה, להיות פרואקטיביים, ולשבת עמם בפורומים משותפים. לדוגמה, יש לנו תמחיראופטימלי שמתאים לגודלו של הלקוח, קבוצת השיוך שלו (למשל: בנקים לעומת מוסדות פיננסיים שאינם בנקים), מאפייני המסחר שלו, האמצעי בו הוא סוחר וכדומה. מטרתנו היא לא רק לשמר לקוחות ולוודא שישארו שבעי רצון, אלא לאפשר הגדלת היקף העסקאות עימם, להגדיל את נתח השוק הקיים שלנו, להיכנס לשווקים חדשים ולגייס לקוחות נוספים".

בעיניך, מהן התכונות החשובות ביותר של מנהל בכיר בארגון גדול

"תכונה מאוד חשובה בעיני היא להיות 'איש של אנשים', לדאוג לתקשורת טובה וכנה עם קולגות וממונים כאחד. לבנות צוות חזק ולתת לו עצמאות, להאציל סמכויות. אני מאמין ש- perception is reality ובעיני חלק מהקביעה של עד כמה מנהל הוא טוב היא כמה טוב הצוות העובד עבורו, וכיצד הוא נתפס בעיני הארגון. בנוסף, מנהל בכיר צריך שיהיה לו את היכולת לראות את התמונה הגדולה לא רק בתחום שהוא אחראי עליו אלא ברמת הארגון במידת האפשר. מצד שני, נדרשת היכולת לרדת לפרטים, תוך הבחנה ברורה בין עיקר לטפל והתמקדות במה שחשוב ומייצר ערך. עוד משהו חשוב - לדעת להגיד מילה טובה ולהביע הערכה".

מהי העצה הטובה ביותר שיש לך עבור CFO

"תשקיע באנשים, תבנה 'גשרים' ומערכות יחסים טובות עם הצוות שלך ועם גורמים אחרים שמולם אתה עובד, תנסה להבין מה מוביל אותם, אך היה נאמן לדרכך ושמור על אינטגריטי. למד היטב את הסביבה העסקית בה הארגון שלך פועל, ותשקיע זמן ומחשבה על איך אתה יכול לקדם את הארגון ולספר את הסיפור שעומד בבסיסו.
אני חושב שבעשור האחרון תפקידו של ה-CFO הפך להיות יותר משמעותי ומשפיע. אם בעבר התפיסה הרווחת בקרב חלק מהמנהלים בארגונים השונים, היתה כי ה-CFO הוא 'איש של מספרים' המצוייד בשאלות על בדיקת כדאיות, החזר על ההשקעה וכדומה, אני חושב שכיום ה-CFO נתפס כשותף עסקי אשר מייצר ערך אמיתי, ונחשב לגורם עמו מתייעצים, מקשיבים לו".

מהו הפרויקט הגדול הבא שלך במסגרת תפקידך

"יצירת סינרגיה ויעילות תפעולית בין החברות. המחלקה בוחנת את המשותף לכל חברה וכיצד ניתן למנף זאת בין החברות השונות. במסגרת התהליך, אנו מסתכלים גם על ההתנהלות העסקית והאופרטיבית בכל חברה, על ההשקעות הקיימות והעתידיות, ומיישמים ניסיון שנלמד מחברה אחת בחברה אחרת. התהליך מאפשר לנו להתייעל, לשפר את שורת הרווח ולהקצות משאבים שהתפנו לצרכי השקעה נוספת, תוך בניית מנועי צמיחה עתידיים לארגון. כמו כן, באופן טבעי קיימים הבדלים לא מעטים בין החברות השונות ואנו מנסים ליצור תרבות ארגונית חיובית ומשותפת עד כמה שניתן, בבסיסה העובד ירגיש שהוא חלק מארגון אחד, הדואג לו ולרווחתו. אתגר לא פשוט אך מאוד משמעותי בעיני".

עבור לתוכן העמוד