פורום CFO העניק אות הוקרה לבן ברננקי

20/06/2010
הגדל

בטקס שהתקיים בוושינגטון, העניקה משלחת ישראלית בראשות נגה קינן, יו"ר פורום CFO (פורום מנהלי הכספים הראשיים בישראל), את אות פורום CFO ליו"ר הפדרל ריזרב בארה"ב, בן ברננקי, עבור מנהיגותו ותרומתו לכלכלת העולם והגנתו על סביבת העסקים הבין-לאומית. האות הוענק בהתאם להחלטת ועדת השופטים בהשתתפות עו"ד רם כספי, שהעלה את מועמדותו של ברננקי בפני הוועדה, אלי יונס, מנכ"ל בנק מזרחי-טפחות, אבי פלדמן CFO מכשירי תנועה, אבי הוכמן, מנכ"ל דואר ישראל, דיוויד דונין, מנכ"ל בייקוניקס, ומנשה שגיב CFO התעשייה האווירית.

ברננקי אמר בטקס כי "ישראל, כמשק קטן הנמצא בתהליך הצטרפות לכלכלות העולם המפותחות, אינה יכולה להרשות לעצמה גידול ביחס חוב תוצר בדומה למצב הנוכחי בארה"ב: "ארה"ב כן יכולה  לשמר יחס חוב תוצר גדול יותר בשל היותה הכלכלה הגדולה בעולם, עם מטבע הדולר כמטבע הרזרבה שלה ושווקיה הפיננסיים הגדולים. לארה"ב כלכלה מפותחת יותר, עשירה יותר ובעלת משאבים ומערכת פוליטית יציבה. לכן, למרות שיעור החוב הגבוה של ארה"ב, אנו רואים עדיין ביקוש גבוה לאגרות החוב שלה בשוק ההון. במקרה של מדינות קטנות, להן משאבים מצומצמים יחסית, שוק ההון מגלה סלחנות פחותה יותר." ברננקי הוסיף כי שיעור המועסקים בארה"ב, אשר מוסיף לגדול, מאפשר גם הוא את מימון החוב של ארה"ב בטווח הארוך.

 

במפגש הביע ברננקי את הערכתו העמוקה לכלכלת ישראל, וציין לטובה את פועלו של נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר. ברננקי גם הזכיר שפרופ' פישר היה מנחה שלו בכתיבת הדוקטורט באוניברסיטת MIT.   

 

"אין דרך חזרה מגוש האירו"

בהתייחסו למשבר בגוש האירו אמר ברננקי כי "יש לזכור שהמערכת באירופה שונה מזו האמריקאית, הן מבחינת המנגנונים הפיסקאליים, הן מבחינת המערכת הרגולטורית והן מבחינת המערכת הפוליטית השונה בין המדינות החברות. אירופה הייתה שרויה בקונפליקט שנים רבות והאיחוד האירופאי אינו מעניק רק יציבות פיננסית כי אם גם יציבות פוליטית. לכן, המחויבות לאיחוד ולאירו היא גדולה ואין דרך חזרה ממחויבות זו. הכרזת מנהיגי האיחוד על חבילת הסיוע בסך טריליון דולר במטרה לבלום את משבר החובות ולייצב את המערכת הפיננסית האירופית מהווה ראייה לכך."  ברננקי הביע אופטימיות בנוגע למצב באירופה וציין כי "בראש הפירמידה מצויים אנשים איכותיים המסורים לעבודתם שימצאו הדרך להגיע לפיתרון האולטימטיבי."

 

במהלך נאומו ציין ברננקי כי בביקורו בסין לפני כשבועיים, במסגרת הדיאלוג האסטרטגי והכלכלי בין ארה"ב לסין, הוא "נוכח שסין רואה חשיבות בהרחבת הקשרים הכלכליים והמסחריים עם ישראל", והביע את שביעות רצונו ממגמה זו. יחד עם זאת הסביר ברננקי כי "בטווח הארוך מצבן של ישראל וארה"ב טוב יותר משל סין ואירופה בשל היותן מדינות צעירות יחסית, בעלות שיעור ילודה גבוה ושיעור הגירה גבוה." ברננקי ציין בהקשר זה כי עד שנת 2050 סין צפויה להיות בעלת שיעור אוכלוסיה מזדקנת גבוה יותר מארה"ב, ומנגד ציין לטובה את שיעורי הילודה הגבוהים בישראל לצד קליטת העולים.

 

ברננקי יגיע לישראל?

במהלך המפגש הביע ברננקי שביעות רצון מההחלטה להעניק לו את אות פורום CFO. קינן הזמינה את ברננקי להגיע לישראל, להיפגש עם חברי פורום CFO ולדבר בפניהם, וברננקי אמר שהוא מקווה להגיע לביקור בישראל כבר בחודשים הקרובים.

 

קינן אמרה לאחר הטקס: "במהלך שיאו של המשבר הכלכלי העולמי עמד ברננקי בפרץ. הוא קיבל סדרת החלטות אמיצות וביצע סדרת מהלכים מהירים והחלטיים אשר בזכותם נמנע משבר גדול אף יותר. לברננקי יש חלק לא מבוטל בהצלת כלכלתה של ארה"ב ואף בהצלת הכלכלה הגלובלית כולה. פורום CFO גאה על ההזדמנות להוקיר את ההישגים אלה, ולהעניק לברננקי את אות ההוקרה של הפורום. לא פלא הוא שבעולם גלובלי בו מדיניות של מדינה אחת משפיעה לאין ערוך על כלכלתה של מדינה אחרת, דווקא ארגון פיננסי של מדינה קטנה ורחוקה כמו ישראל מוקיר את יושב ראש הפד על הישגיו."

 

 

בתמונה למעלה משמאל לימין: אוהד כהן, הנספח המסחרי של ישראל בארה"ב, דיוויד דונין, מנכ"ל בייקנוקיס, נגה קינן, יו"ר פורום CFO, בן בררנקי יו"ר הפדרל ריזרב, אסף ויטמן, הציר הכלכלי בוושינגטון ואלי מסר, מנכ"ל אוסטריין איירליינס לשעבר ובן-זוגה של קינן.

 

לפרסום בעיתון גלובס בנושא

 

עבור לתוכן העמוד