PWC

השינוי האסטרטגי באלרון הביא לעליה של 130% במחיר המניה מאז 2009

17/07/2013
הגדל

"לפני 4 שנים הגענו למצב בו היה צריך לחשוב איך מתקדמים קדימה עם החברה אשר עברה הרבה גלגולים עסקיים במהלך חייה" אמר ארי ברונשטיין, מנכ"ל אלרון במפגש CFOs בחברות הטכנולוגיות בשבוע שעבר. "היינו חברת אחזקות של כ-30 חברות פורטפוליו מסוגים שונים, ואחזקות בחברות בסטטוסים שונים של מחזור החיים. ההסתכלות קדימה הייתה צריכה מיקוד, נדרשה אסטרטגיה חדשה, הקטנת היקפי פעילות, חידוש האמון של שוק ההון במודל העסקי שלנו, והתאמה של מבנה המטה וההוצאות למצב החדש."

אלרון, שהייתה חברת אחזקות טכנולוגית החליטה לעבור מהפיכה ולהתמקד בתחום המכשור הרפואי. החברה מכרה את רוב החברות שלא היו קשורות לתחום ונשארה בעיקר עם אלו העוסקות בתחום המכשור הרפואי. "לפני ארבע שנים החזקנו את החברות גיוון אימג'ינג ומדינגו ועוד מספר חברות פיתוח שהאמנו כי נוכל לסייע להן גם במהלך העסקים הרגיל שלהן, וגם נוכל להביא אותן למיצוי הפוטנציאל שלהן, אמר ברונשטיין." בנוסף, האקזיטים בישראל בתחום של מכשור רפואי משמעותיים ביותר. זה יוצר מצב בו החברות המובילות בעולם רואות את ישראל כמרכזית בתחום הזה וזה מסייע לנו. כמו כן, ראינו שיש לנו שותפים אסטרטגיים בחברות הקיימות שיכולים לעזור לנו ולהן להתקדם. בכלל, אומר ברונשטיין, "בתחום הזה יש חברות ענק להן משאבים רבים והן מוכנות לבצע רכישות, ואכן עושות אותן. הן מעדיפות לרכוש על פני פיתוח in house, והדבר מבטיח שאם חברה תציע מהפכה בתחומה, יהיה מי שמוכן לקנות אותה".

ירון אלעד CFO של אלרון מספר כי הביצוע בפועל של המיקוד האסטרטגי בתחום המכשור הרפואי לא נעשה בין לילה ולמעשה החברה מנהלת את תהליך השינוי במבנה ההשקעות כבר ארבע שנים תוך מכירה מבוקרת של חברות שאינן בתחום המכשור הרפואי שהיו באחזקתה. במקביל, החברה ניצלה הזדמנויות למכירה של חברות מכשור רפואי בערכים משמעותיים - כדוגמת עסקת מדינגו, ולהשקעה בחברות מבטיחות חדשות. "בסה"כ הובלנו עסקאות מימוש בשווי של למעלה מ-400 מ' דולר מהן נבעו לנו ולאר די סי מזומנים בסך של כ-280 מ' דולר, וכל זאת תוך ביצוע השקעות בסך של כ-125 מ' דולר, בעיקר בחברות בתחום המכשור הרפואי," אמר אלעד.

המשך מימוש האסטרטגיה היה במיקוד המטה והורדת הוצאותיו מ- 10 מיליון דולר לשנה ל- 4 מיליון דולר לשנה, בין השאר בכדי להקל על הנטל המימוני והתזרימי. בשל השקעות בהיקפים משמעותיים אלרון הציגה הפסדים בגובה של מעל 70 מיליון דולר בשנת 2008 ואלו שופרו משמעותית עד כדי הגעה לרווח בזכות ארועי אקזיט. "גם התמונה התזרימית כבר טובה ונעימה יותר," אומר אלעד, "הצלחנו אפילו לחלק דיבידנד והיום אנחנו עם מסגרת משאבים של כ-70 מיליון דולר, ואנחנו מוכנים להשקעות נוספות והמשך האסטרטגיה של השקעה בתחום המכשור הרפואי".

אלעד מציין את חשיבות מערכת היחסים של החברה עם שוק ההון. "אמון שוק ההון בנו הוא דבר מאד משמעותי. בשנים 2009-2010 השתדלנו להישאר מתחת לרדאר מכיוון שלא היה לנו עדיין כיצד להוכיח. אך כשהצלחנו ליישם את המיקוד, עזרנו לשוק ההון לראות את היכולות שלנו, את המימושים המבוקרים, את המיקוד במכשור רפואי. התוצאה הייתה בהתאם - גידול של 130% במחיר המניה מאז 2009. "הפרמטר שאני הכי גאה בו הוא הירידה בדיסקאונט על ה-NAV הסחיר (ערך החברות הנסחרות אשר אלרון מחזיקה בתוספת מזומן). התחלנו מרמה של עשרות אחוזים וירדנו לפחות מ10%. הצלחנו להציף שווי לחברות הפרטיות בפורטפוליו" אמר אלעד.

עבור לתוכן העמוד