קרמבולה

גיל קוטלר CFO גזית גלוב – צומח עם החברה

כשהיה ילד, חלם גיל קוטלר להיות כלכלן, אך אפילו בחלומות הטובים ביותר, לא העלה על דעתו שיהיה CFO של חברה רב לאומית בעלת 600 נכסים מניבים
8/06/2009
הגדל

גיל קוטלר CFO גזית גלוב, היה שאפתן עוד מילדות: "כשהייתי ילד היה לי חלום להיות כלכלן. זה מקצוע מאוד לא אופייני לרשימת החלומות של ילד, אבל היה לי דוד שהיה כלכלן מאוד מוצלח והיווה דוגמה מצוינת".

 

בעקבות החלום סיים קוטלר בהצלחה לימודי ראיית חשבון וכלכלה באוניברסיטת תל אביב. לאחר מכן החל לעבוד בחברת רואי החשבון פורר, שלימים תהפך לפירמה בינלאומית ותקרא E&Y. "זה היה משרד מאוד מיוחד, שכבר אז נחשב למוביל ואיכותי. עבדתי שם במשך 5 שנים. הגעתי לדרגת מנג'ר, ריכזתי תיקים גדולים כמו מכתשים אגן ומכון ויצמן למדע".

 

קוטלר, שהקים את משפחתו בזמן הלימודים, חש לאחר 5 שנות עבודה, כי הוא רוצה לעבור לצד העסקי של המקצוע, ועזב את פורר לטובת תפקיד חשב שיעסוק בצד העסקי. קוטלר בחן אפשרויות רבות, והתרשם מהצוות הניהולי של גזית גלוב, בטרם קיבל את ההחלטה להצטרף לחברה: "פגשתי את המנכ"ל לשעבר, דורי סגל והתרשמתי ממנו, ומחיים כצמן התרשמתי כבר קודם, מאחר שהכרתי את פעילותו. היה נראה לי שזו חברה עם עתיד שיש בה מקום לצמוח, להתפתח ולהיבנות".

 

קוטלר הצטרף לחברה כחשב בשנת 1998, ויחד עם צמיחת החברה מונה לתפקיד ה-CFO הראשון של גזית גלוב.כיום הוא מסכם 11 שנות עשייה בחברה: "למדתי המון מחיים כצמן ודורי סגל, וגם מהמנכ"ל הנוכחי מיכאל בר חיים. הדבר העיקרי שלמדתי הוא תרבות המחשבה והעסקים הצפון אמריקאית, כאשר המוטו העיקרי שלה הוא הסתכלות ותכנון ארוך טווח. התרבות שאנחנו מכירים "יהיה בסדר" לא קיימת שם. זוהי תרבות עסקית מאוד מפותחת וארוכת שנים. אנחנו לא צריכים להמציא את הגלגל, אלא פשוט להסתכל, לפקוח עיניים ולראות מה עושים במדינות אחרות, ואילו תרבויות אחרות מוצלחות, ואותן לייבא לארץ".

 

"היה לי הזכות להיות שותף בצמיחה של גזית גלוב, מחברה קטנה עם שווי שוק של פחות מ-100 מליון ₪, לחברה רב לאומית שמחזיקה מעל 600 נכסים מניבים בכל העולם ובעלת שווי של מיליארדי ש"ח, ומהווה דוגמה להתפתחות חברות ושחקן דומיננטי בטריטוריה בה היא פועלת. השתתפתי הנפקות רבותליותר בסכום של  מיליארדי ₪ שגויסו, חלקם בגיוסי הון וחלקם בגיוסי חוב. כמו כן בעבודה אינטנסיבית ומקיפה עם בנקים בחו"ל, משקיעים בינלאומיים וסוכנויות דירוג בינלאומיות. אני כל הזמן לומד עוד ועוד דברים חדשים".

 

קוטלר סבור כי לתת עצות להתמודדות עם המשבר עכשיו זה קצת מאוחר. "היום כבר אין הרבה מקום לעצות פיננסיות. לא כל הכלים כבר בידי ה-CFO. החוכמה שלנו כאנשי כספים, הייתה לבוא לפני מספר שנם ולראות איך אנחנו, כחלק מצוות שמוביל חברה, בונים גמישות פיננסית מספיק גדולה, כדי לעבור את המשבר. יש להמשיך ולשמור על שקיפות עם כל גורמי ההון. הן במערכת הבנקאית והן במערכת החוץ בנקאית. יש להדגיש את החוזקות של החברה. זוהי תקופה בה תדמית החברה חשובה מתמיד".

 

"אף אחד לא יודע מתי יסתיים המשבר" ממשיך קוטלר. "תמיד יש סימנים שניתן לפרשם כהתחלת משבר או היווצרות בועה, ולכן הקונספט העסקי הוא שתמיד צריכים להיות מוכנים למשבר. אצלנו בגזית גלוב, לא מניחים ש"יהיה בסדר" אלא, מניחים ש"יהיה לא בסדר", ואיך נתמודד עם זה. החברה תמיד צריכה להיות במצב פיננסי כאילו והמשבר מגיע מחר בכל התחומים: בנזילות שוטפת, בקווי אשראי, בפריסת התשלומים, ובעיקר בתזרים המזומנים של החברה".

 

קוטלר מסכם את הראיון בנימה לאומית: "אני מאחל הצלחה רבה לממשלה החדשה. שיהיה לה את האומץ והתבונה להוביל את ישראל תחת המשבר העולמי הגלובלי הזה לחוף מבטחים".

 

 

עוד בנושא זה

עבור לתוכן העמוד