מנורה מבטחים

רגינה אונגר CFO שרם פודים גרופ – מקצוענות בלי פשרות

אין רו"ח צעיר בישראל שלא מכיר את השם רגינה אונגר. דור שלם של סטודנטים לחשבונאות השכיל מהרצאותיה או מספרות מקצועית שפרסמה. על אישה שהפכה למותג של מקצוענות פורצת דרך.
5/05/2009
הגדל
הקריירה של רגינה אונגר CFO שרם פודים גרופ, מעוררת השראה. אונגר, שבעצת אביה פנתה ללימודי מנהל עסקים וחשבונאות, החלה בהתמחות במשרד סומך חייקין (KPMG), שם התפתחה מקצועית עד לרמת מנג'ר. אז, הציע לה יגאל ברייטמן לעבור למשרד Deloitte, והיא הייתה האישה השותפה היחידה במשרד, ונמנתה על הבודדות בכל ה-Big 5.

בו זמנית, במקביל לקריירה החשבונאית, בנתה לעצמה אונגר גם קריירה אקדמאית: היא סיימה לימודי תואר ראשון ושני, החלה כמרצה לביקורת חשבונות באוניברסיטת תל אביב, בה היא מרצה עד היום, כתבה ספרים ומאמרים רבים בתחום והוציאה, בשיתוף עם ניר זכלינסקי, את "האנציקלופדיה לביקורת". הישג נוסף משמעותי בקריירה האקדמית של אונגר, היה יצירת קורס הכנה למבחני מועצה וביקורת, גם הוא בשיתוף זכלינסקי. קורס זה היווה פריצת דרך מקצועית, ותרם רבות להצלחת הסטודנטים במבחני הלשכה.

"חונכתי בבית להישגיות. לא להפסיק באמצע, אלא לפעול, למרות הקשיים, להשגת המטרה", כך מסבירה אונגר את הרזומה המרשים שלה, למרות גילה הצעיר. "ברגע שהשגתי מטרה אחת, הייתי ממוקדת בהשגת המטרה הבאה. אני אוהבת לחפש לעצמי אתגרים. התחום האקדמי שומר אותי ערנית למה שנעשה במקצוע ולחידושים בתחום, אשר מאחר שאני עוסקת בצד המקצועי כ-CFO, לא הכל מגיע אלי אוטומטית. העיסוק באקדמיה מפרה אותי ומוסיף לי עניין לחיים".

כששמים לרגע בצד את אונגר ה"תותחית של עולם החשבונאות", ולומדים להכיר את רגינה אונגר האדם, מתגלה אישיות אכפתית, חמה, אוהבת, ומסורה ללא תנאים. "בכלל לא רציתי להיות רואת חשבון", מספרת לי להפתעתי אונגר. "רציתי להיות פסיכולוגית ילדים. יש לי אח, שכתוצאה מסיבוך בלידה, נולד עם שיתוק מוחין, וכל הנושא של התמודדות עם צרכים מיוחדים של ילדים הוא נושא שהיה בבית והייתי חשופה לו בתור אחות ומטפלת. חמלה, התייחסות לשונה והתחשבות הם ערכים שעמדו לנגד עייני וזה מה שרציתי לעשות בחיים".

בסופו של דבר, פנתה אונגר בעצת אביה לתחום החשבונאות: "אבי, שמאוד דומיננטי בחיי, הציע לי להשתמש בכישורי הריאלים ולבנות לעצמי עתיד כלכלי ועצמאי. הוא אמר שעבודה עם ילדים בעלי קשיים, לא תעשה אותי מאושרת, משום שאני לוקחת דברים כאלה ללב". אך גם את הקריירה החשבונאית, הקפידה אונגר לשלב עם הצורך החזק שלה בנתינה. בגיל 42 אימצה ילדה, מתוך צורך ורצון להעניק: "תמיד רציתי משפחה גדולה. הרבה שנים הייתי רק עם ילד אחד, ואז שאלתי את עצמי אם כך ייראו חיי, ופה תסתכם הנתינה שלי, והחלטתי לאמץ. זה תהליך מדהים ומעצים, כל יום, עד היום. זה שינה את חיי מן הקצה – החיים שלי היום יותר נעימים, יותר טובים. זוהי ההישגיות האישית שלי. ההישגים שלי עם עצמי ואני נהנית מכך מאוד".

אונגר לא ויתרה על החלום לסייע לילדים: "החזון שלי לאיפה אני רוצה לראות את עצמי בעוד 5 שנים,לצד העשייה העסקית, הוא באחריות חברתית. החלום שלי הוא להקים מרכז שיטפל בכל הפאן הנפשי של הקשיים שחווים ילדים עם שיתוק מוחין או מגבלות אחרות. רוב הגופים הקיימים כיום עוסקים בעיקר בצרכים הגשמיים והפיזיים של הילדים, דבר מבורך מאוד, המתעסק בהישרדות בחיי היום יום שלהם. אך בפועל, הילדים מתמודדים בעיקר עם קשיים רוחניים ונפשיים. יש לטפל באיכות החיים שלהם". כמו שרק אונגר יכולה, יש לה במקביל גם חזון להתפתחות בקריירה הניהולית שלה: "במסגרת הקריירה, יש לי שאיפה להתקדם בניהול רחב יותר מניהול כספי, ולעבור לניהול מערכתי רחב יותר הכולל עובדים, עסקאות, אופרציה ועוד".

כיום במקביל לתפקידה כ-CFO שרם פודים גרופ, ממשיכה אונגר להרצות באוניברסיטת תל אביב, ולפעול במסגרות מקצועיות רבות, כאשר המסגרת העיקרית שבהם הוא תפקידה כיו"ר ועדת דיווחים בפורום CFO. "מאז ומתמיד לא הייתי אדם שמקבל דברים ככזה ראה וקדש. תמיד הייתי שואלת את השאלות: האם זה נכון? למה זה כך? האם יש דרך טובה יותר? וכו'.. הדיאלוג הזה עם הרשויות השונות מאפשר לנו להשפיע ולשנות דברים. ולחזק את שיתוף הפעולה בין הסקטור העסקי לגופי הממשל. יש שיתוף פעולה מוצלח מאוד בין הפורום לבין הרשות לניירות ערך. הישיבות החודשיות של ועדת דיווחים מוכיחות את עצמן". אונגר גם פעילה מאוד בוועדה שמשותפת של פורום CFO ורשות המסים לבחינת אימוץ התקינה החשבונאית (ה-IFRS). "זהו תהליך נכון שעוברת רשות המסים בימים אלה. הם יושבים, בוחנים לעומק, ומטמיעים, לאט ובצורה שקולה, איך ישפיע ה-IFRS על דיני המס. לפורום יש השפעה רבה על התנהלות הגופים האלה, זהו שיתוף פעולה מבורך".

עוד בנושא זה

עבור לתוכן העמוד