קרמבולה

ראיון עם יוסי טנא CFO אורמת מערכות

יוסי טנא הצטרף לקבוצת אורמת בינואר 2005 כ-CFO של Ormat Technologies Inc שמניותיה נסחרות בבורסה לניירות ערך בניו יורק
27/06/2011

ספר בבקשה על עברך המקצועי.

התחלתי את הקריירה כרואה חשבון במשרד קלמן וקסלמן, שמוכר כיום כ-PWC ישראל. הגעתי לדרגה של שותף ביקורת, והתמחיתי בעיקר בחברות נסחרות, עם דגש על חברות שנסרות בארה"ב.

ב-2003 הצטרפתי לחברה בת של דור כימיקלים, חברת טראופן הגרמנית, שם שימשתי כ-CFO. הם גייסו אותי כי חברה ישראלית רכשה את החברה, והם היו צריכים מישהו עם ניסיון בחו"ל. עבדתי שם שנה וחצי, עד שקיבלתי הצעה להצטרף לאורמת כ-CFO, לאחר שזו השלימה הנפקה מוצלחת בארה"ב. גם אל אורמת צירפו אותי לאור הידע והניסיון שלי מקסלמן, שכן החברה היתה צריכה לאמץ לראשונה את כללי הדיווח והמשל התאגידי האמריקאיים.

אחרי שמיסדתי את התחומים האלה בחברה, השתלבתי גם בנושאים מימוניים אחרים: גיוס באמצעות אגרות חוב ומימון בנקאי. החברה מתבססת במקביל גם על מימון פרויקטלי, שבו עוסקת בעיקר מחלקת הפיתוח העסקי.

בינואר 2006 הוא מונה גם כסמנכ"ל כספים של אורמת תעשיות בע"מ, שמניותיה נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל-אביב. לפני הצטרפותו לאורמת כיהן טנא כסמנכ"ל כספים של Treofan Germany בגרמניה במשך תקופה של כשנה וחצי.

מה האתגר המרכזי בעבודתך?

הנושא של דוחות כספיים וציות לכללי הממשל התאגידי האמריקאי הוא חשוב, אבל לאחר ההטמעה והייצוב של המערכות, הוא לא האתגר העיקרי. מרגע זה הדברים הם סטנדרטיים.

האתגר המרכזי שנותר בחברה כמו אורמת הוא השגת מימון. אורמת היא חברה עתירת השקעות הון. השגת כסף היא האתגר המשמעותי – בעלויות סבירות ומהגורמים המתאימים – מוסדיים, או בנקים. חשוב לגייס לכל מיני טווחים, ומכל גורם אתה מגייס בדרך אחרת: שבע שנים באג"ח, טווחים קצרים יותר במימון בנקאי. הכספים הללו הם לא פעם כספי הגישור שנדרשים עד השגת המימון הפרויקטלי.

חוץ מזה אורמת היא חברה מאוד מורכבת. היא חברה אמריקאית, ולא חברה ישראלית שרשומה למסחר בארה"ב. זה אומר לעבוד עם צוות אמריקאי בחלקו, עם שוק ההון האמריקאי. מצד שני זה אומר גם לנצל את הישראליות ולעבוד עם ישראלים. יש מעט חברות שגייסו כל כך הרבה כסף מישראלים לפרויקטים בחו"ל. אורמת היא חברה מורכבת מאוד מבחינה חשבונאית, ונדרשת עבודה קשה מול רואי חשבון בארה"ב. זה לא קל לישראלים. מאידך, אנחנו מצליחים להתחבר לתרבות האמריקאית, ועדיין ליהנות מהיתרון של היותנו ישראלים.

ספר על התרומה של החברה לקהילה.

אורמת תורמת לקהילה דרך מוסדות להשכלה גבוהה ותמיכה בפיתוח הטכנולוגי שנעשה בהם. מלבד זה, המפעל המרכזי של אורמת בתחום הקהילתי הוא העובדה שיש תחת אחריותנו בית ספר מקצועי ביבנה. לומדים בו ילדים שנפלטו מהמסגרות העיוניות, והם בעצם עושים סטאז' באורמת. אנחנו מספקים להם הכשרה מקצועית בשיתוף משרד התמ"ת מצד אחד, ומצד שני גם ארוחות חמות. והכי חשוב, הילדים לומדים ידע מעשי, וחלקם גם נקלטים מאוחר יותר כעובדים באורמת. אחדים מהם אפילו הגיעו לתפקידים ניהוליים.

החברה פועלת גם בתחום ההגנה על הסביבה.

כמעט כל המוצרים שלנו הם מוצרים ירוקים שתורמים לאיכות הסביבה, וחבל שעדיין אין אותם בארץ. עם זאת, אנחנו כן לוקחים חלק בקבוצה שמתמודדת על פרויקטים סולאריים בישראל.

מעבר לכך, בחוזה הליסינג האחרון הצענו לעובדים שהחברה תשתתף בחלק מעלות הרכב, אם הם יבחרו ברכב היברידי, ואכן חלק מהעובדים ענו להצעה. גם המנכ"ל והיו"ר נוהגים במכוניות היברידיות.

ולסיום, מה אתה עושה כשאתה לא עובד?

אין לי הרבה זמן פנוי. כשיש לי אני פעיל במערכת החינוך וחבר בוועדי הורים, וגם לוקח חלק בפעילויות של פורום CFO. חוץ מזה, הכי חשוב לי להקדיש את הזמן הפנוי למשפחה.

עוד בנושא זה

עבור לתוכן העמוד