גלו את הפוטנציאל הפיננסי באמצעות  פתרונות ה-IP החדשים של AON

ראיון עם אלירן גלזר CFO טריאנה

"מחלקת הכספים בטריאנה היא צומת משמעותי ומרכז עצבים ראשי. כל תהליך משמעותי כמעט עובר דרך מחלקת הכספים."
9/08/2011

ספר על עצמך. מה עשית לפני התפקיד הנוכחי?

"סיימתי לימודי ראיית חשבון והצטרפתי לפירמת רואי החשבון KPMG סומך-חייקין, שבה התמחיתי. נשארתי שם שלוש שנים. כשאתה מתחיל לעבוד כרו"ח אתה מבין מהר מאוד אם אתה רוצה להישאר בביקורת או לעזוב לצד של הלקוחות, וגם אני ידעתי מהר שהעתיד שלי הוא כאיש כספים. זה היה בית ספר יוצא מהכלל.

"עזבתי את המשרד והצטרפתי לחברת בקווב בשנת 2000, שהיתה חברה ציבורית שהתמחתה בטכנולגיית push. הצטרפתי בתפקיד חשב ישראל. ה-CFO היה חנן מרון, ששימש קודם לכן כ-CFO בחברת נייס והוביל אותה להנפקה. הוא עשה את אותו הדבר בבקווב, ולמדתי ממנו המון.

"בבקווב התחלתי לעסוק בדיווחים חשבונאיים וכלכליים, בניית תקציבים ובקרה וכו'. אז גם התוודעתי לראשונה לעבודה מול ארה"ב. באותה תקופה פרץ משבר הדוט קום, ואחרי שנה עברתי לחברת הסטרט-אפ סכמה, שעסקה באופטימיזציה של רשתות סלוליות. חנן מרון, שהיה ה-CFO החדש בחברה, לקח אותי אתו. הצטרפתי כמנהל כספים תחת חנן, כדי להכין את החברה למיזוג או להנפקה.

"למרות הפוטנציאל הגדול של החברה חנן עזב, ואני החלפתי אותו כ-CFO. שם גם עשיתי קפיצה והצטרפתי להנהלה. התוודעתי לראשונה לעולם קרנות ההון סיכון דרך העבודה עם הדירקטוריון, והתחלתי לעסוק גם בצדדים עסקיים ואסטרטגיים. עבדנו מול מפעילי סלולר גדולים. טסתי הרבה לחו"ל. זה היה בית ספר נהדר.

"אחרי קצת יותר מארבע שנים, פנו אלי וסיפרו לי שגיל מדלזיס, היזם והמנכ"ל של טריאנה, מחפש CFO. פגשתי את גיל, ומיד אחריו את חברי הדירקטוריון. הצטרפתי לטריאנה ב-2005. החברה בדיוק סגרה סיבוב גיוס רביעי, היה לנו – ועדיין יש - מנכ"ל מבריק ומלא חזון, אבל הדירקטוריון דרש התייעלות ושינויים במודל העסקי, כך שיאפשר צמיחה ארוכת טווח. החברה ישבה אז בקליפורניה, ניו יורק, אנגליה וישראל.

"סגרנו את המשרד בקליפורניה, וייסדתי מחדש מחלקה פיננסית. העברתי את מרכז הכובד לישראל, ואחרי ארגון המערכת ויצירת המודל העסקי החדש עם כל חברי ההנהלה, נסעתי לארה"ב והתחלתי לעבוד בצמוד למנכ"ל על תהליכים אסטרטגיים והכנות למיוג או הנפקה.

"בדצמבר 2006 התחילו להגיע הצעות רכישה. החל מאביב 2007 התחלנו לעבוד על תהליכי דיו דיליג'נס כדי לבחור את אחת ההצעות. אלה היו תהליכים ארוכים ומתישים, מלאים לילות בלי שינה, אבל זה היה מרתק. באוקטובר 2007 הכריזה חברת ICAP, שהיא רוכשת אותנו ב-247 מיליון דולר. ICAP היא הברוקר הבין-בנקאי הגדול ביותר בעולם. החברה ציבורית ונסחרת בבורסת לונדון.

"אחרי הרכישה התחלנו תהליך אינטגרציה. ICAP היא רוכש נהדר כי היא נותנת לנו חופש רב ועצמאות, אבל האינטגרציה והבקרה נעשים דרך תוצאות. אנחנו מכניסים את ICAP לעולם שלאחר המט"ח, והם מאוד נהנים מאיתנו ומהמנכ"ל שלנו, שתמיד חושב על הדברים הבאים. היום יש לנו שת"פ עם CLS, שהיא מערכת ממוחשבת לסליקה מיידית של עסקאות מט"ח, שמסייעת לעסקאות חליפין בין בנקים מרכזיים ובנקים פרטיים. מלבד זאת יש לנו גם שיתופי פעולה עם שחקנים נוספים בשוק.

"מאז הרכישה טריאנה צמחה משמעותית בהכנסות וברווח: שיעורים דו ספרתיים מדי שנה. כוח האדם הוכפל ל-230 ואנחנו ממשיכים לצמוח.

"לפני שנה חזרתי לארץ, אבל אני ממשיך באותו תפקיד. אני נמצא בארה"ב כל שלושה שבועות, ומוביל צוות של שמונה אנשים מדהימים כאן בישראל".

מהם האתגרים הגדולים של טריאנה?

"טריאנה היא חברה שעובדת בעולם של המסחר במט"ח. טריאנה מספקת פתרונות לאוטומציה של משלוח וקבלת הודעות שלאחר ביצוע העסקה. הלקוחות שלנו הם בנקים גלובליים, ברוקרים, סוחרים, בתי השקעות ופלטפורמות למסחר אלקטרוני. מוצר הדגל שלנו נקרא רשת הרמוני. הוא נמצא בשימוש ישיר ועקיף של מעל 500 גופים העוסקים במסחר בעולם.

"שוק המט"ח הגלובלי נמצא במגמה של גידול דרמטי. מדובר על נפח עסקים של יותר מארבעה טריליון דולר ליום. הוא גדל בגלל כניסה של סוחרים פרטיים וחברות פרטיות שסוחרות במט"ח לצרכי רווחים פיננסיים. זה עסק הליבה של טריאנה.

"היעדים העיקריים שלנו הם כניסה לשווקים נוספים כמו שוק המניות ושוק החוזים עתידיים במט"ח. אנחנו רוצים לשחזר את ההצלחה שלנו במט"ח גם בשווקים האלה, ומשקיעים הרבה מאוד בפיתוח ובפיתוח העסקי. עם זאת, אנחנו גם חברה בת של חברה ציבורית, ולפיכך האתגר הגדול הוא לייצר אפיקי צמיחה עתידית משמעותיים מחד, אבל מאידך להמשיך לשמור על קצב הצמיחה הגבוה בהכנסות וברווח".

מה האתגרים הגדולים שלך כמנהל?

"מחלקת הכספים בטריאנה היא צומת משמעותי ומרכז עצבים ראשי. כל תהליך משמעותי כמעט עובר דרך מחלקת הכספים. זה תמיד אתגר.

"מלבד זאת, אנחנו פועלים בשוק מאוד דינמי, תנודתי, מורכב, צומח, עם טכנולוגיה מאוד ייחודית. ממני ומהנהלת החברה זה דורש גמישות ויכולת להתמודד עם שינויים תכופים. אנחנו חייבים להגיב במהירות ולהציג גמישות, יצירתיות והתאמות של מודלים עסקיים ותמחור כדי להמשיך להיות אטרקטיביים ללקוחות.

"החברה צומחת במהירות. אני נדרש לפתח כלים וחלופות שיאזנו בין הצורך להשקיע בהון אנושי איכותי והצורך להמשיך להציג שיפור בתוצאות עסקיות".

האם טריאנה תורמת לקהילה?

אנחנו מאוד מעורבים בתרומה לקהילה, ואני שמח שגם החברה שרכשה אותנו עושה את זה. ב-ICAP יש כל שנה יום שמוקדש כולו – כולל כל ההכנסות מעסקי אותו יום – לתרומות לקהילה. ה-charity day של ICAP הוא אירוע ענק. מגיעים אליו אנשים כמו מלכת אנגליה, ביל קלינטון ועוד.

גם בטריאנה, כל שנה, כל ההכנסות מיום ערך מופנות לתרומה לקהילה. אנחנו בחרנו להיות מעורבים בארגונים שתורמים לשלום הילד: אל"י האגודה להגנת הילד (שעוסקת בטיפול בילדים שעברו התעללות) והמועצה לשלום הילד הם שניים מהארגונים שאנחנו תורמים להם. מלבד זה, יש לנו פרויקט ייחודי שאנחנו המממן העיקרי שלו, בשיתוף עם חוקרים מאוניברסיטת חיפה. זה פרויקט רב שנתי שמטרתו למפות את נושא האלימות בילדים בישראל לפי מיקום גיאוגרפי, גיל ופרמטרים רבים אחרים. המטרה היא לפתח כלים שיסייעו באיתור, מניעה, טיפול, שיקום וחיזוק של ילדים שנפגעו. אנחנו תורמים לפרויקטים האלה הרבה מאוד כסף וזמן, וזה אחד הדברים שהכי חשובים לגיל, המנכ"ל שלנו.

מה הכי חשוב לך בעולם?

"בגלל שאני טס לחול המון, חשובה לי במיוחד המשפחה. אני גם אומר את זה לאנשים שלי. החיים זה לא רק עבודה עבודה. יש לי שלושה ילדים, ולפחות יום בשבוע אני יוצא מוקדם כדי להיות איתם. אלה הדברים שהכי חשובים לי בעולם".

עוד בנושא זה

עבור לתוכן העמוד