גלו את הפוטנציאל הפיננסי באמצעות  פתרונות ה-IP החדשים של AON

השקל – לאן?!

18/10/2022
השקל – לאן?! (הגדל)

"אני מציע שיטה חדשה – כשיורד קונים נאסדק וכשעולה מוכרים דולר-שקל" הראל קורדובה, ראש תחום שווקים בינלאומיים, בנק HSBC ישראל, על התמורות בשוק המט"ח

HSBC מעריך כי הכוחות הבסיסיים בשוק הישראלי היום תומכים בשקל חזק. זה גם מה שאני מאמין. יש פה גרביטציה שלא תעזוב אותנו בקרוב.

בנק ישראל פרסם לאחרונה עבודה של צבי הרקוביץ ועמית פרידמן בה הם מיפו את השחקנים. כולם מוכרים דולרים למעט הסקטור המסחרי ובנק ישראל שהם הקונים הדומיננטיים. כל מיליארד דולר שבנק ישראל קנה הזיז את השער באגורה וחצי. יכולנו להיות בדולר 2.8...

שאלה נוספת שאני שואל: האם כדאי לבצע הגנות קדימה. שערי הפורוורד נמוכים כל הזמן. בדקתי האם משתלם לסקטור העסקי, והכוונה לרוכשים לעשות הגנות שנה קדימה או רק לחכות לנס. בסופו של דבר, שער הספוט מול שער הפורוורד לפני שנה למשך שנה, בממוצע נמוך ב-80 פיפס. כלומר אם עשית פורוורד לשנה מאוגוסט 2018 ל-2019, ביום פירעון העסקה, הספוט היה נמוך יותר בפחות מאגורה. הבעיה היא שהחציון אף נמוך יותר סביב 4 אגורות.

אבל לפעמים זה לא עובד. אם קנית פורוורד בשיא של מרץ 20, שנה אחרי היתה 37 אגורות למטה. השונות גדולה ועלולה ליצור הפסדים נקודתיים.

בשנים האחרונות שמענו שהמוסדיים אחראים לכל צרותינו עם הדולר. יש קורלציה הפוכה מרשימה בין הדולר-שקל לנאסדק. כשהנאסדק עולה הדולר שקל יורד ולהיפך.

מה רוצים המוסדיים? המוסדיים לא ממש משנים את שיעור החשיפה שלהם למט"ח. מ-31.7% ירדו ל-29.1%. יתרה מכך, הם נוטים להקטין חשיפה בתקופות של ייסוף.

למה לקנות דולרים? הסיפור לא יושב בנאסדק אלא ביחסים בתוך תיקי ההשקעות. באה ועדת השקעות ואומרת תשמרו על 50% שקלים ו-50% מט"ח. במבט של חמש שנים אחורה הנאסדק עלה יותר מתל אביב-35 התיק לא מאוזן וקיימת חשיפת יתר למט"ח וצריך למכור את נאסדק לחזור ל 50:50 (אבל זו טעות כלכלית כי לאורך זמן הם מאמינים ששוק המניות עולה) לכן מוכרים דולרים לאזן את החשיפה.

כלומר זה לא כשהנאסדק עולה הדולר יורד, אלא כשהנאסדק עולה בשיעור גבוה מאשר ת"א 35.

אתה מצפה ממנהל ההשקעות שלך שיקנה בירידה וימכור בעליה. אבל נראה שבמט"ח הם עושים הפוך. ממרץ 20 עד יוני 22 המוסדיים מכרו 5.4 מיליארד דולר. כשסיכמתי את התזרים בשערים הממוצעים כל חודש – גיליתי שמוסדיים מכרו את ה-5.4 מיליארד דולר לפי שער חליפין של 2.53.

אני מציע שיטה חדשה – כשיורד קונים נאסדק וכשעולה מוכרים דולר-שקל. אם בוחנים שנתיים אחורה – סך הקניות 26.7 וסך הקניות 32.13. בדקתי את שער הנאסדק הממוצע כשקנו ושער הדולר שקל הממוצע כשמכרו. ממוצע האינקס עומד על 11464 (היום הוא 12000) דולר שקל – 3.26. בסופו של דבר היינו בשורט של 5 מיליארד לפי 3.26.

לדעתי זה הילך לכיוון הזה, ואז המוסדיים יקנו פחות ובנק ישראל יקנה פחות, נראה שער חליפין נמוך יותר.

הכיוון לדעתי הוא  ל-3.000 מתחת לזה המוסדיים יצטרכו לשקול אם להמשיך לגדר או לא.

נקודה חשובה נוספת שהייתי עוקב היא מה המצב של השקעות תושבי חוץ בנדל"ן בישראל – לאור עליית מחירי הנדל"ן והתחזקות השקל. לבדוק שהם לא מוכרים ומוציאים את הכסף החוצה, היו פה רווחי הון עצומים בעיקר לאירופאים והבריטים.

 

למצגת ההרצאתו>>

לפודקסט הרצאתו>>

 

עבור לתוכן העמוד