PWC

מגמות בשוק ההון – ישראל והעולם

23/11/2021
מגמות בשוק ההון – ישראל והעולם (הגדל)

"ה-CFOs צריכים לנווט בתקופה המוזרה הזו. לנהל את ההנהלה, הדירקטוריון וגם לייצר שקיפות מול המשקיעים ופנימה, לגשר על הפערים." כך אמר גיא פרמינגר, שותף בכיר, ראש תחום היי-טק, PwC Israel בהרצאתו בכנס אילת. פרמינגר שיתף כיצד שינויים בשרשראות האספקה השפיעו על מגמות בכל העולם, והעמיק בשינויים העדכניים ביותר בשוק ההון. פרמינגר הסביר את המהלכים שהובילו למציאות הנוכחית, והציג את הערכתו בנוגע לעתיד לבוא.

אנחנו בעת מחסור עולמי. אחרי הרבה מאד שנים שהגענו לאמנות משוכללת של שרשרות אספקה ולוגיסטיקה, אנחנו תקועים. יש המתנה לחו"ג, אין צ'יפים, יש פקקים של אניות בנמלים בעולם, הפסקות חשמל בסין, אין דלק בתחנות הדלק בבריטניה. אחרי הרבה שנים שהכל עבד, הקורונה טרפה הכל.

תחושה שהעולם מתקלקל. זה קשור למעברי כח בין גושי או אולי בגלל דברים אחרים כמו אינפלציה וריביות, הדרך היחידה לאורך שנים של מדינות שחוו משבר והדפיסו כסף קיבלו מסים ואינפלציה.

עברנו מ-JUST IN TIME ל-WAITING LIST. אנחנו ברשימת המתנה בהרבה מאד סקטורים וחברות. זה מתחבר למחסור בכח אדם, אין עובדים לקבלנים, לתעשיה, להייטק.

ברוב החברות יש גיוסים והנפקות בסכומים אסטרונומיים, אפילו בבורסה בתל אביב שהייתה שוממה מהנפקות מניות. חלק מהחברות שנפגעו בשנה הראשונה של הקורונה – הגיעו לתוצאות פנומנליות.

מה קרה בשלושת החודשים האחרונים? ההנפקות האטו, ה-SPAC כמעט נעצרו, שוויי חברות נחתכו ב-30-40%. האם נגמרה המסיבה?

העולם המקולקל מחד, האינפלציה והריבית שעולות – מדכאות צמיחה. אבל יש משהו חזק יותר – טכנולוגיה שמעיפה את הצמיחה למעלה.

אני מאמין שהעולם יהיה שפוי יותר יווצר איזון.

 הנפקות ימשיכו, יהיו תיקונים, אבל אם הבנקים המרכזיים והמדינות יסדרו את שרשרות האספקה ואת ההתמכרות לריבית אפסית יתקנו בהדרגה, נוכל לראות המשך צמיחה.

אנחנו בעולם מורכב. מי שגייס הרבה מאד כסף נמצא בלחץ להראות צמיחה ורווחיות. זה יגרום להרבה מיזוגים ורכישות. חברות ישראליות לא כל כך ביצעו רכישות, בטח לא בהייטק. זה השתנה. החברות חייבות לצמוח והן יעשו את זה ב-A&M.

ה-CFOs הם פוקל פוינט קריטי בתקופה הזאת, לדאוג לצמיחה במקביל לניהול השקיפות והתקשורת עם ההנהלה, העובדים והמשקיעים הם הגשר לפערים, של תקשורת, ידע וצמיחה.

 

 

עבור לתוכן העמוד