מלם טים

"לחברות ישראליות יש הרבה מה להרוויח ממסחר ב-OTC"

13/09/2018
"לחברות ישראליות יש הרבה מה להרוויח ממסחר ב-OTC" (הגדל)

כך אומר ג'ייסון פלטרוביץ, סגן נשיא בכיר בקבוצת OTC Markets Group, המפעילה שלוש פלטפורמות OTC  (מסחר מעבר לדלפק) בארה"ב ● "ממחקר עדכני עולה כי חברות שאינן אמריקאיות נהנו מגידול של 37% בנפח המסחר ב'שווקי הבית' שלהן לאחר שנרשמו למסחר בדרך זו בבורסת OTCQX"

 
 
כנרת בן אשר
 
 
 

במהלך שיחותיו היומיומיות, ג'ייסון פלטרוביץ, סגן נשיא בכיר בקבוצת OTC Markets Group, המפעילה שלוש פלטפורמות OTC (מסחר משני - כ.ב.א.), בארה"ב, שומע לעיתים קרובות שאלות של מנפיקים זרים בנוגע להחלטה האם להמשיך למסחר המשני של מניותיהם בארה"ב. זאת מאחר ורבים הולכים שולל אחר התפיסה המוטעית שהמסחר המשני בארה"ב יוביל לאובדן בנפח המסחר ולדילול הנזילות בשוק הביתי העיקרי שלהם. האמנם?

פלטרוביץ מסביר כי קיים פוטנציאל אדיר עבור חברות בינלאומיות רבות ברישום מניותיהן למסחר מקביל ב-OTC) Over The Counter - מסחר מעבר לדלפק) - זירת מסחר בארה"ב המאפשרת קנייה ומכירה של ניירות ערך שאינם רשומים למסחר בבורסות ראשיות כמו נאסד"ק או בורסת ניו יורק. לדבריו, חברות רבות אינן מודעות למגבלות של רישום בלעדי בשוק הביתי; חלקן אף אינן מבינות כי המשקיעים האמריקאים לעיתים קרובות אינם מוכנים או מסוגלים להשקיע בשווקים זרים, וכי המידע שהחברות מדווחות באופן מקומי לא יכול להיות זמין באופן נרחב בארה"ב.

פלטרוביץ' מתבסס על ניסיון של למעלה מ-20 שנה במסחר וגיוס הון חוצה גבולות. לאחר שנפגש עם חברות ישראליות רבות במרוצת השנים, הוא מאמין שקיימות עדיין הזדמנויות השקעה רבות לחברות מובילות בבורסה המבקשות להרחיב את בסיס בעלי המניות שלהן, ולזכות בדריסת רגל בשווקים הפיננסיים בארה"ב וצפון אמריקה. בעיניו זו הזדמנות המאפשרת לאותן חברות מסחר יעיל יותר במניותיהן וחשיפה למאגר רחב של משקיעים אמריקאים באמצעות תהליכים פשוטים. כל זאת תוך חסכון משמעותי בעלויות וללא צורך בתהליכים מורכבים ורגולטוריים, שמאפיינים לרוב את תהליך הפיכתן של חברות לציבוריות.

מהי הדרך הטובה ביותר להבטיח נגישות מקסימלית לשווקי הון נוספים?

בעיני "Cross-trading (מסחר מקביל - כ.ב.א.) הוא לא ספק הפתרון האופטימלי, הגישה לשוקי ההון בארה"ב הופכת לחשובה יותר ויותר עבור מנפיקים זרים, שמעוניינים להרחיב את מאגר המשקיעים שלהם. מסחר בשוק משני מאפשר לחברות להשיג טביעת רגל בארה"ב ולהיחשף למאגר המניות שם".

מהם היתרונות של מסחר משני?

"ישנם יתרונות רבים ל- Cross-Trading בארה"ב, ביניהם הפטור מדיווח ב- SEC, תוך עקיפת דרישות הרישום המכבידות, הרחבת בסיס המניות של החברה, מחקר, תמחור והערכת סיכונים זמינים באופן רחב יותר למשקיעים בארה"ב ועוד.

"בנוסף, חברות יכולות להשתמש בתקני חשבונאות משלהן, תוך חיסכון בזמן הנדרש. מסחר מקביל בשווקי OTCQX או OTCQB שלנו, מאפשר לחברה למנף את תקני הדיווח הקיימים שלה ומעניק לה זמינות לשוק הפיננסי בארה"ב. הדרישות הפשוטות לסחר ב- OTC הן פחות אינטנסיביות ומאפשרות חיסכון משמעותי בעלויות וצמיחה בשווי המניות".

עשרת אלפים ניירות ערך בארה"ב ובעולם

פלטרוביץ' מסביר כי OTC Markets היא חברת מסחר אלטרנטיבית, שבה חברות יכולות להיסחר ולקבל גישה למשקיעים האמריקאים מבלי לעמוד בכללי הרגולציה הנוקשים של ה-SEC, כאמור. החברה מפעילה שלוש פלטפורמות מסחר מעבר לדלפק בארה"ב, לכעשרת אלפים ניירות ערך בארה"ב ובעולם: הראשונה - Pink, שבה יש מינימום של סטנדרטים פיננסיים שנדרש לעמוד בהן; השנייה - OTCQB, שמתאימה לחברות בשלבי התפתחות מוקדמים; והשלישית - OTCQX, שבה הדרישות גבוהות יותר. בין החברות הבולטות שנסחרות ב-OTC Markets, ניתן למצוא אדידס, הייניקן, BNP, לופטהנזה, דנונה ואחרות, ומספר חברות ישראליות, כאשר הבולטת ביניהן היא ננו דיימנשן.

כיצד באה לידי ביטוי הסינרגיה שבין OTC Markets לבין בורסה לאומית, אשר יוצרת הזדמנויות לנזילות משופרת?

"המסחר המשני מציג הזדמנויות הדדיות למנפיקים כדי לשפר את הנזילות בשוק הביתי שלהם ובמקביל גם בארה"ב, כפי שמעיד מחקר שנערך לאחרונה על ידי חברת המחקר הפיננסי Oxford Metrica. נמצא בו כי חברות שאינן אמריקאיות נהנו מגידול של 37% בנפח המסחר ב'שווקי הבית' שלהן, לאחר שנרשמו למסחר בבורסת מעבר לדלפק בארה"ב - OTCQX.

"המחקר, שבחן נתונים של יותר מ-500 חברות שהנפיקו את מניותיהן ונסחרו בבורסת ה-OTCQX מאז שנת 2007, מצביע על האיכויות המוכחות של בורסה זו ועל ההזדמנויות שהיא מציעה לחברות בינלאומיות. הזדמנויות אלה מאפשרות לחברות ליהנות מהתועלות שמציע נתיב זה למסחר - לעמוד בשורה אחת עם מנפיקים גלובאליים מובילים בשווקי הון בארה"ב - באופן יעיל עם תוצאות מעולות, העומדות במבחני עלות תועלת".

בנוסף להשפעה החיובית של הנזילות המשופרת בשוק המקומי ובשוק OTC, ברית אסטרטגית ראשונה מסוגה בין קבוצת OTC Markets לבין הבורסה לניירות ערך של קנדה (CSE) מדגימה את הסינרגיות שניתן ליצור בין רישום ראשוני בבורסה ארצית ומסחר ב-OTC Markets. פלטרוביץ': "שיתוף הפעולה שלנו עם מנכ"ל CSE, ריצ'רד קארלטון, מאפשר למנפיקים בינלאומיים ליהנות ממסחר משני, ומאפשר למשקיעים להיות נגישים יותר למידע פיננסי רחב, ולהגדיל את הזדמנויות ההשקעה הגלובאליות".

למה המסחר ב- OTC משתלם לטווח הארוך?

"חברות בינלאומיות מפיקות תועלת ממסחר משני בשוקי ההון בארה"ב. ביסודו של דבר, המסחר ב-OTC מספק גישה יעילה יותר עבור חברות ישראליות ובינלאומיות, המבקשות להרחיב את בסיס בעלי מניותיהן. אנו מציעים שוק פרמיום ל-Cross-Trading עם הזדמנויות השקעה גלובאליות בעלות ערך להרחבת הון של כל חברה, המבקשת להגדיל את היקפי פעילותה".

עבור לתוכן העמוד