בססח

זהר חורי CFO אליאנס:"הגענו לרמות תכנון שלא ידענו בעבר"

13/05/2015
זהר חורי CFO אליאנס:"הגענו לרמות תכנון שלא ידענו בעבר" (הגדל)

זהר חורי CFO והמשנה למנכ"ל של יצרנית הצמיגים הישראלית, אליאנס, משתף אותנו באסטרטגיה חדשנית ובמהלכים מחושבים, של מפעל בינלאומי מצליח בייצור כחול לבן.

זהר חורי המשנה למנכ"ל יצרנית הצמיגים הישראלית, אליאנס, הוא רואה חשבון, בעל תואר שני במנהל עסקים ובמשפטים. בשש שנותיו הראשונות במקצוע עסק בביקורת בפירמות רואי חשבון, מתוכן ארבע שנים במשרד קסלמן וקסלמן - PWC, בתפקיד אחראי על ביקורת של חברות ציבוריות וליווי הנפקות בארץ ובארה"ב.

בהמשך, שימש כחשב חברת בזקכל תקשורת מקבוצת בזק ולאחר מכן מונה לתפקיד סמנכ"ל כספים בה. "שם הובלתי את בניית אגף הכספים, מיזוג החברות בזקכל ובזקביט, רכישות ומיזוגים של חברות נוספות כדוגמת נורטל, והטמעת מערכות BILLING ו-CRM חכמות" הוא מספר.

בתום תשע שנים, עבר חורי לשמש סמנכ"ל הכספים בחברת זרעים גדרה, שם ליווה את צמיחתה של החברה בסביבה גלובלית. "ביצעתי הקמה ותמיכה בפעילויות, גם בחברות בנות בחו"ל, בין השאר בסין, בתאילנד, בארה"ב, וברזיל, ואנגליה. לחברה היו מאפיינים מובהקים של היי-טק, עם רוח של חדשנות ויצירתיות", הוא אומר.

לאחר שמונה וחצי שנים עבר חורי לאליאנס, שם הוא מכהן כמשנה למנכ"ל וסמנכ"ל הכספים, האחראי לתחומי הכספים, הרכש והלוגיסטיקה, מערכות המידע והרגולציה.

ספר על תהליכי העבודה המאפיינים את מחלקת הכספים באליאנס

"נדבך משמעותי במחלקה הוא הדיווחים הכספיים כחברה בורסאית. אג"ח נסחר, דוחות רבעוניים ושנתיים לפי תקנות ניירות ערך, דיווחים ניהוליים למטה הכוללים חבילת דיווח מפורטת ביותר - אלו תהליכים הכוללים את מעורבותם של יתר מנהלי המחלקות. מתקיימים אצלנו תהליכים פנימיים בהובלת אגף כספים, כמו ישיבות חודשיות עם כל מנהל מחלקה לגבי בקרת תקציב, הבקרה מאוד הדוקה.
אם ניקח צעד אחד קדימה מעבר לסקירה הבסיסית, אנו מדברים על החלפת עדכונים מול מחלקת מו"פ או עם המהנדס הראשי - הפרייה הדדית ואינטגרציה שמובילה להבנה חזקה של אנשי הכספים את הביזנס עצמו. לדוגמה, סמנכ"ל תפעול סוקר יעדים ותוכניות, בעת שאנחנו מביאים את האספקטים מהצד שלנו - החל מתמיכה עסקית, בחינת היבטי מימון או מיסוי, בחינת אפשרות קבלת סיוע ממשלתי, ניתוח היבטי ביטוח וניהול סיכונים ועוד".

שתף אותנו בפרויקט משמעותי שהוביל לשינויים ארגוניים

"התחרות אגרסיבית בשוק הצמיגים, כל יום זו מלחמה ועל מנת לשמר את המקום שלך ואת היתרון התחרותי, נדרשת התייעלות יום יומית במדדי תפעול רבים. אליאנס יצאה בהחלטה להוביל פרויקט התייעלות אנרגטית כיוזמה ארגונית להפחתה בצריכת האנרגיה והחשמל במפעל".

חורי מסביר כי "ההפחתה בשימוש האנרגטי והתייעלות ביתר מדדי התפעול העיקריים, דורשת חישובים כגון מספר קילו וואט הנדרשים לטון ייצור, כמות שעות אדם לטון, מהו הפחת בייצור, תוך שימוש בדש בורד – לוח מכוונים עם מדדים אופרטיביים אחריהם עוקבים לשיפור מתמיד.
קבענו ניהול הדוק בעזרת תוכנה ייעודית שמטרתה לעקוב אחר רמות הצריכה בכל מכונה ובהתאם לנתונים אפשר לדעת מראש מהי המכונה הזוללת אנרגיה ואז להפעיל תכנון מושכל בנוגע לשעות הפעלתה לפי תעריפי חברת החשמל – זמני פסגה, שפל ועוד".

לדברי חורי, "מהלך כזה של שינוי שעות הייצור משפיע בעיקר על המשאב האנושי. על כן פורום שהתכנס אחת לחודש כדי להטמיע את החשיבה החדשה ואת המטרות המשותפות, הוביל את שינוי התרבות הארגונית. הפרויקט הבא שלנו, בין היתר, הוא מעבר לשימוש בגז טבעי", הוא מגלה, "יש תכניות רבות וכולן יצאו לפועל".

מהו האתגר הגדול ביותר שלך כ-CFO של חברה יצרנית בישראל?

"בשנתיים האחרונות הובלתי מספר מהלכים אשר סייעו לחברה בהמשך צמיחתה, כמו התאמת מסגרות האשראי הבנקאיות של החברה לצורך תמיכה בצרכי ההון החוזר; בניית תכנית ההשקעות של החברה; גיבוש הסכמות חדשות עם הבנקים לגבי אמות המידה הפיננסיות (Covenants); הורדת עלויות המימון של החברה; הורדת עלויות הביטוח; הורדת עלויות ההובלה הימית; הורדת עלויות הארנונה; טיפול בעסקאות מכירת מקרקעין לצורך שיפור תזרים המזומנים של החברה, והקמת תשתית לבקרה תקציבית חודשית מול כלל המנהלים בחברה עם אחריות ברורה (Accountability) של בעלי התקציב לניהול תקציבם. בנוסף, שמתי דגש חזק מאד בכל הנוגע ל'יישור קו' בתחומי הרגולציה השונים: חידוש רישיון הייצור מול משרד התחבורה, קבלת היתרי בנייה למבנים שנבנו בעבר ללא היתר, קבלת רישיון עסק קבוע, עמידה בדרישות המשרד להגנת הסביבה ועוד.

החשוב מכל, הגענו לרמות תכנון שלא ידענו בעבר, הצבת מדדי התייעלות פרטניים ומדידים ורמות גבוהות של תקצוב ובקרה. העובדה שנרכשנו על ידי חברה בינלאומית, הביאה לחיזוק משמעותי של החברה, להרחבת סל המוצרים, להרחבת הפריסה השיווקית, לשיפור הרווחיות והאיתנות הפיננסית ולשימת דגש רב בממשל תאגידי הדורש רגולציה", אומר חורי ומוסיף כי "נכנסנו למחויבות גדולה הגוזרת עלינו התאמת שיטות עבודה, והתעמקות בכל פרט עד הטכני ביותר כמו תפוקות רצפת ייצור ומספר אחוזי פחת בייצור – מדדים שלא כל מחלקת כספים מתמודדת עמם. רק כך ניתן לשמור על כוח התחרות בשוק, כאשר ממש לא מובן מאליו שייצור צמיגים נעשה בישראל".

בעיניך, מהן התכונות החשובות ביותר של מנהל בכיר בארגון גדול?

"ברובד הבסיסי, מקצוענות, ירידה לפרטים, כישורי ניהול והיכולת להבין את כלל התהליכים והמגמות בסביבתה העסקית של החברה וליצור אינטגרציה. הרובד הנוסף שהופך CFO למעולה, הינו שמירה על האינטגריטי המקצועי והיכולת לעמוד על עקרונותיו מול הנהלה, דירקטוריון ובעלי מניות, כאשר הוא שומר על הארגון, על הקומפליינס ועל העמידה בכללי החשבונאות והרגולציה. נאמר אצלכם בעבר כי אנו סוג של "כלב השמירה" של הארגון, מה שבהחלט נכון. פרט לכל אלו, כושר מנהיגות המתבטא ביכולת לרתום ולהוביל אנשים, כישורי ניהול ומנטורינג, היכולת להעניק פידבקים".

מהי העצה הטובה ביותר שיש לך עבור CFO ?

"אני מאמין בקיום שיחות ב"גובה העיניים" ומתן כבוד ויחס הוגן לכל אדם. לרתום את העובדים בעזרת יצירת הרמוניה בעבודה בין אנשים, עידוד שיתוף פעולה, חיזוק תחושת השייכות והגאווה הארגונית. לייצר עבודת צוות עם פרגון הדדי, ולהעניק שירות פנים וחוץ מעולים".

מה אתה עושה מחוץ לשעות העבודה?

"אני סבור שהצלחתי להגיע לנקודת האיזון בין קריירה, משפחה והאני העצמי. יש לי סקרנות, סיפוק רב והנאה בעבודתי, יש לי קשר חם מאד עם ילדיי ואני מאד נהנה לבלות במחיצתם ולטייל איתם בארץ ובחו"ל. כמו כן אני מצליח למצוא את הזמן לעצמי במיוחד בכל הקשור לפעילות ספורטיבית, ריצות, רכיבה על אופניים ושחייה. לגבי תחביבים אחרים, אצטרך לחכות לזמנים פחות אינטנסיביים בחיים".

עבור לתוכן העמוד