קרמבולה

שחר פלורנץ, CFO קבוצת שטראוס - ראיון לרגל קבלת אות הוקרה של פורום CFO

22/01/2015
שחר פלורנץ, CFO קבוצת שטראוס - ראיון לרגל קבלת אות הוקרה של פורום CFO (הגדל)

מהם האתגרים הייחודיים עבורך בכהונתך כ- CFO של קבוצת שטראוס?
"שטראוס היא קבוצה מאוד מגוונת בפריסה הגיאוגרפית שלה, במגזרים בהם היא פועלת ובמספר השותפים העסקיים שלה. לכן, בסביבה שבה כל אחד מהפרמטרים האלה משתנה בפני עצמו, וכמות המשתנים בה גדולה מעבר לניהול השוטף של כל עסק בנפרד, מעבר לאתגרים שיש בניהול כל עסק בנפרד יש אתגר משמעותי בשותפות לניצוח על תזמורת ענקית שבה אזורים גיאוגרפים, מגזרים ושותפים שונים, תוך מתן מענה למגוון הנסיבות הרלוונטיות ולמגמות השוק עבור כל אחד מהם ושלא תמיד עולות בקנה אחד עם השאיפות והרצונות של קבוצת שטראוס. האתגר לנהל כזו הפקה מסובכת ומורכבת, הוא אתגר ייחודי ל-CFO של קבוצת שטראוס.

"בנוסף, במסגרת תפקידי עלי לתמוך ולספק מענה לצרכים השונים בארגון גדול ומבוזר כזה, לא רק בעולם הכספי, אלא גם בעולמות עסקיים שונים כמו: IT, נדל"ן, יזמות ופיתוח עסקי, עולמות שלעיתים מתנגשים זה בזה. בארגון כשטראוס, עלי למצוא את האיזון הנכון בין השמרנות המתבקשת בתפקידי כאחראי על מערכת הכספים ובין הפתיחות, ההעזה והיוזמה שאני נדרש לגלות בעולמות של פיתוח עסקי וחדשנות. לכן האתגר הוא בתוכי. אני חצוי בין גישות שמרניות לבין העזה, בין הצורך להניח תשתיות בכל הארגון לבין הרצון לטפח חברת חממה של שני אנשים שנולדה רק אתמול. זה הדיסוננס בין חברות ענק לחברות קטנות. לכן, קבוצת שטראוס פועלת לפי המודל הניהולי MOVE – מנהיגות לשיפור. זהו מודל ניהול קוטבי: מצד אחד ME (להט, פתיחות, אופטימיות) מול OTHERS (להניע, שיתוף פעולה, לפתח) ובצד השני VISION (לחלום, להוביל חדשנות, ליצור משמעות) מול EXECUTION (חוסן, להביא תוצאות, לגלות גמישות). מודל זה מסייע לנו למצוא את האיזון הנכון בין הזרועות השונות בקבוצה ולהוביל בה תהליכים בדרך הטובה והנכונה ביותר.

"אך האתגר גדול והמשמעותי ביותר, הוא להיות שותף בניהול החברה ולדאוג שהביזנס שלה יהיה בריא, מרוויח וצומח, עם עתיד מבטיח. לפני סופרלטיבים והצלחות נקודתיות, זו המשימה החשובה ביותר של כל מנהל ו-CFO וכשותף לכל דירקטוריוני החברות של קבוצת שטראוס, יש לי אחריות רבה על הצגת תוצאות עסקיות מצוינות ותכנון עתידי".

מהם המהלכים האחרונים החשובים שנעשו בחברתך ומה הייתה תרומתך בהובלתם? מהם המהלכים המרכזיים שאתה מתכנן לשנה הבאה?
"אחד המהלכים המרכזיים שבצענו השנה מתמקד בחברת הקפה שכרבע ממנייתה מוחזקת על ידי שותפים. אנו מקדמים את יציאת השותפים מחברת הקפה ואני בטוח כי ההתנהלות הנכונה שלנו מול השותפים מהווה תרומה ניכרת, הן לתפקוד הקבוצה כולה והן למוניטין שלה כחברה שיודעת לעבוד עם שותפים ויודעת לדאוג גם לאינטרסים שלהם. בנוסף, קידמנו השנה כמה פרויקטים בתחום ה-IT, שבראשם הקמת מרכז לוגיסטי חדש, ממוחשב ואוטומטי לשטראוס ישראל והקמת מפעל ומרכז לוגיסטי דומה ל"סברה" בארה"ב. קידמנו גם פרויקט נדל"ן גדול מאוד של מימוש קרקעות בתכנון ובעסקה ייחודית עם קבוצות רכישה, תוך ניהול פיננסי מוצלח שתרם להתמודדותה של החברה בהצלחה עם המשברים בשוק ההון העולמי ובראש ובראשונה ברוסיה, כך שהחברה יכולה להמשיך לנהל את עסקיה ברוסיה מבלי להיות חשופה לטלטלה".

ספר על הדרך המקצועית שעשית עד לתפקידך הנוכחי
"האמת היא שהתגלגלתי לראיית חשבון במקרה. שירתי בצבא קבע ובמקביל למדתי מתמטיקה ומחשבים. רציתי למלא את שעות הפנאי בערב, והוספתי גם קורס בכלכלה. לאחר שהשתחררתי מהצבא, חיפשתי מקצוע נוסף כדי להשלים את הכלכלה לתואר דו חוגי ובחרתי בחשבונאות. כאשר סיימתי את התואר החלטתי שאם כבר השקעתי וסיימתי את הלימודים, רצוי שאעשה גם את הסטאז'. במהלך ההתמחות הבנתי שראיית חשבון קלאסית לא מתאימה לי והעדפתי להתרכז בעשייה. התחלתי בתפקיד חשב של חברת LANNET מקבוצת רד-בינת ובהמשך קודמתי לסמנכ"ל כספים. החברה עברה גלגולים שונים שבסופם נרכשה על ידי Avaya ובהמשך הצטרפתי כסמנכ"ל כספים לחברת פרומדיקו. משם עברתי לחברת סטארהום, אשר עוסקת בטכנולוגיית נדידה ((roaming בתחום סלולר, בה שימשתי CFO במשך כשנה וחצי ואחר כך מוניתי למנכ"ל החברה, תפקיד בו כיהנתי כשמונה שנים.

"נכנסתי לתפקיד מנכ"ל סטארהום בדיוק בשיאו של משבר ההיי-טק בסוף 2001 ועמד בפני אתגר עצום להציל חברת סטארט אפ שמכרה מאות אלפי דולרים בודדים והתמודדה עם הפסדים של 20 מיליון דולר. בתוך שנתיים הפכתי את החברה לרווחית ובסוף כהונתי מכירות החברה עמדו על למעלה מ-50 מיליון דולר. אין ספק שהאתגר הניהולי, בנסיבות הלא פשוטות בהן פעלתי, תרם לעיצוב דרכי כמנהל.

"כשסיימתי את תפקידי בסטארהום, היה עלי להחליט לאן פני. האם אשאר בתחום ניהול חברות היי-טק או שאפנה לכיוונים אחרים. העדפתי לחזור לתפקיד CFO בחברה גדולה וכך הגעתי לקבוצת שטראוס, חברה שהפעילות בה ייחודית ומאתגרת ויש לה צוות ניהולי מעולה המאפשר ל-CFO לצמוח ולהתפתח ולהגדיר לעצמו את התפקיד".

מה העצה הטובה ביותר שיש לך עבור CFO?
"העצה שלי היא להשתמש בשכל הישר, להיות נאמן לעצמך וליושרה הפנימית שלך ולהיות מסוגל לעמוד בכל הלחצים מסביב. CFO צריך להקשיב, להתחשב ולשקול את הנושאים העומדים בפניו, אך בסופו של דבר, עליו לפתח דעה עצמאית משלו. זכרו שעליכם לחשוב כמו 'האדם הסביר'. עצה נוספת היא שתמיד תדאגו לכך שיהיו סביבכם אנשים שישלימו אתכם ובהרבה תחומים אף יהיו טובים מכם".

מהו סוד ההצלחה שלך כ- CFO?
"כל מה שציינתי קודם אפשר לי את ההצלחה בתפקיד, לצד השקעה גדולה בעבודה, הבאת ערך מוסף אישי, ידע רב, למידה מתמדת, צוות מצוין שסובב אותי, הנהלה תומכת והיכולת להסתכל קדימה ולראות את טובת העסק. זה מבחינתי המפתח להצלחה האישית".

עבור לתוכן העמוד