PWC

בן מאיר: ה-CFO שבונה את הדור הבא

23/07/2014
בן מאיר: ה-CFO שבונה את הדור הבא (הגדל)

מוריה חברה לפיתוח ירושלים, היא חברה עירונית שהוקמה בשנת 1987. החברה עוסקת בפיתוח תשתיות בעיר ובפיתוח פעילויות עסקיות ויזמות בירושלים כגון, פיתוח וסלילת כבישים בכל רחבי העיר, הקמת הרכבת הקלה, הקמת גשר המיתרים, הקמת אצטדיון הכדורגל טדי, הקמת היכל מפעל הפיס ארנה ועוד.

רו"ח איתמר בן-מאיר(37), סמנכ"ל הכספים של החברה, מספר בראיון על האתגרים הייחודיים שעומדים בפני חברה עירונית ועל שילוב מוצלח בין קריירה עסקית לקריירה אקדמית.

כיצד משתלבת החברה בעשייה העירונית בעיר?

"מוריה חרטה על דגלה את פיתוח התשתיות בירושלים וכניסה לתחומים ופעילויות עסקיות עבור העיר. ההתמחות המרכזית שלנו היא בפיתוח תשתיות אבל בשנתיים האחרונות אנחנו נכנסים גם ליזמות עסקית ולתחומים של חברה כלכלית לכל דבר. אנו הקמנו את הפרויקט הגדול ביותר בארץ של גגות סולריים בתחום המוניציפאלי, אנחנו מטפלים בנושא של עודפי עפר, ולאחרונה הטיל עלינו ראש העיר ניר ברקת להוביל את נושא ההתחדשות העירונית ובמסגרת זו הקמנו מיזם חדש לקידום תמ"א 38 ופינוי בינוי בירושלים. המחזור של החברה עומד על כ-700 מיליון שקלים, עם צבר הזמנות של כ-5 מיליארד שקלים."

שתף אותנו בדרך המקצועית שעשית עד לתפקידך הנוכחי.

"יש לי תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות מהאוניברסיטה העברית ותואר שני בחשבונאות עם התמחות ב- IFRS באוניברסיטת בר אילן.

התחלתי את דרכי המקצועית בהתמחות בפירמת קסלמן וקסלמןPwC , לאחר מכן שימשתי מנהל אגף הכספים ברשות הטבע והגנים. במסגרת עבודתי שם טיפלתי במערך הכספי של 65 אתרים והובלתי הטמעה של מערכת ERP חדשה. בתום שש שנים עברתי למוריה, ואני בתפקיד כשנה וחצי. במקביל לקריירה שלי בעולם העסקי, אני מפתח גם קריירה אקדמית ומרצה זה עשר שנים באוניברסיטה העברית במסלול ה-MBA הרגיל וגם בתכנית Executive למנהלים".

מהם תחומי האחריות שלך בחברה?

"כסמנכ"ל הכספים אני מנהל את כל מערך הכספים של החברה, כולל החשבות, התקציבים, התכניות העסקיות וכל מערך החוזים, ההתקשרויות והמכרזים. בנוסף, אני מרכז את נושא משאבי אנוש, כוח אדם ושכר".

מהם האתגרים המרכזיים שלך בתפקיד?

"האתגרים שלי נגזרים מהאתגרים הייחודיים העומדים בפני החברה. שמנו לעצמנו יעד מרכזי שמשנה את אופייה של החברה, להפוך לחברה הכלכלית של ירושלים. המשמעות של מהלך כזה היא שמחברת ביצוע אנו הופכים להיות חברה שנכנסת גם לעולם היזמות והפעילות העסקית בעיר. להבדיל מערים גדולות אחרות שיש להם מספר רב של חברות עירונית, לירושלים יש מספר מאוד מצומצם של חברות ולכן האתגר שלנו בכניסה לתחום היזמי זה לייצר לחברה יציבות במחזורי הפעילות בפרויקטים של התשתיות, בד בבד עם דחיפה של פרויקטים עסקיים בעיר. לשם כך אנו ממשיכים וממנפים את פיתוח התשתיות בעיר, בעיקר בתחום התחבורה הציבורית והרכבת הקלה. לקחנו על עצמנו להקים את הפרויקט של מערך הכניסה לירושלים הכולל הקמת אזור תעסוקתי ענק ואזור תחבורתי גדול. בהיבט העסקי, אנו ממוקדים בהגדלת כל הנושא היזמי של החברה וזה אומר תחום ההתחדשות העירונית, פרויקט פינוי בינוי, תמ"א 38, התייעלות אנרגטית וכולי.

"מה שמייחד את האתגרים שלנו כחברה עירונית זה שמצד אחד אנחנו כהנהלה דורשים מהעובדים יעילות ומקצועיות כמו כל חברה בתחום העסקי, אך מנגד אנו פועלים בעיקר מול גופים שהם מהמגזר הציבורי, עם כל מה שכרוך בכך- ביורוקרטיה, לוחות זמנים ממושכים וכולי. זה אתגר לא קטן אבל אם לא נצליח להתמודד איתו אין לנו זכות קיום למעשה. כאן האתגר הגדול שלי כ-CFO אני חבר הנהלה ומוטל עליי להוביל ביחד עם צוות ההנהלה את כל המשימות שמניתי ולהוציא אותן אל הפועל בסביבה אורבנית שלא תמיד עומדת בקצב שלנו".

מהן לדעתך התכונות הנדרשות להצלחת מנהל בכיר בארגון?

"התכונה הכי חשובה היא היכולת לקבץ סביבך אנשים שאתה מאמין שיש להם את היכולת לקדם דברים ומצד שני לתת להם את הסמכות שמלווה כמובן באחריות רבה. אני מאמין גדול בעבודת צוות משותפת וסבור שרק כך אפשר לקדם תכניות גדולות. ככל שתגבש סביבך צוות נמרץ, יעיל, עם מוטיבציה ויכולת גבוהה, כך תוכל לקדם את המטרות שהצבת לעצמך. כמובן שזה צריך להיות מלווה בשני דברים משמעותיים - דוגמא אישית ומקצועיות. אני מאמין שאתה יכול לדרוש מהעובדים רק מה שאתה דורש מעצמך ובנושא המקצועיות אין פשרות. זה אחד מאבני הייסוד של אגף הכספים ושל החברה בכלל".

אתה CFO ומרצה באוניברסיטה. איזה ערך מוסף אתה מביא לסטודנטים שלך כמרצה שאינו מבוצר במגדל השן האקדמי?

"התחומים שאני מלמד - חשבונאות פיננסית וניתוח דוחות כספיים, נשמעים קצת משעממים, אך אני מאמין שאם אתה מעביר לסטודנטים את החומרים תוך שילוב של הפרקטיקה זה יוצר הרבה עניין. מרבית השיעורים שלי מלווים בצחוק ובהומור ואני תמיד משלב דוגמאות גם מהאירועים שמתרחשים בעולם הכלכלי שלנו וגם מהניסיון אצלי בחברה. אין לי ספק שזה מכניס הרבה יותר עניין וישימות של החומר הנלמד".

כמי שמשלב שתי קריירות שכל אחת עומדת בפני עצמה, יש לך זמן גם לתחביבים, למשפחה?

"אני מפנה זמן. יום בשבוע אני יוצא מוקדם ואוסף את שני הבנים שלי. אני לוקח אותם לחוגים ואנחנו מבלים יחד, ביום הזה היומן סגור. האוניברסיטה ממלאת אצלי את הצורך בתחביב - קצת להשתחרר, אני אוהב לראות סרטים, אך לא נשאר לי הרבה זמן לכך".

עבור לתוכן העמוד