PWC

ברוך רובין ולביא פרדמן: מיינפריים -הדינוזאור שמסרב להיעלם מהמפה

30/06/2014
ברוך רובין ולביא פרדמן: מיינפריים -הדינוזאור שמסרב להיעלם מהמפה (הגדל)

בעידן בו הטכנולוגיה משתנה ומתחדשת בקצב מהירות האור, המיינפריים הוא תופעה יחידה במינה. האם כדאי להמשיך ולהשקיע בה. ברוך רובין (בובי), מנהל תחום מיינפריים ב-IBM ולביא פרדמן מנהל בכיר ב- IBM הסבירו במפגש טכנולוגיות של פורום CFO, מדוע לא נס ליחו

לדבריהם, עוד לא היה דבר כזה בתעשיית הטכנולוגיה - קו מוצרים שקיים 50 שנה. אם כך, מה המשמעות של המוצר הזה היום בעולמנו ואיך ממשיכים לתחזק מוצר שאומרים עליו שהוא מיושן. "לפני 10 שנים גרטנר אמר שהוא נגמר, ובינתיים העסקים עלו ב-50%", הם אומרים ומוסיפים כי המיינפריים הוא אלטרנטיבה שמאפשרת הזדמנויות לפישוט, תפעול אמין וחסכון בעלויות ה-DATA CENTER.

השניים הזכירו לנוכחים כי הכל התחיל כש- IBM לקחה הימור נועז של 5 מיליארד דולר ב-1961 ("כל המחזור שלה היה 18 מיליארד") והמיינפריים הראשון יצא ב-1964 מאז עברו דורות רבים, IBM המשיכה לקדם ולעדכן את הטכנולוגיה, אך עדיין, בכל פעם שמזמינים כרטיס טיסה, מושכים כסף בכספומט או מגהצים כרטיס אשראי, מדובר בטכנולוגיה של המיינפריים.

רובין ופרדמן חושפים כי 92 ממאה הבנקים הגדולים בעולם ("בארץ כל החמישה") הם מבוססי מיינפריים, 23 מ-25 הריטיילרים הגדולים בעולם עובדים על מיינפריים. גוגל, עם מנוע החיפוש הכי פופולרי בעולם, מבצעת 68,500 אלף טרנזקציות כל שניה המיינפריים של IBM עושים 1.3 מיליון בכל שניה.

"בשנים האחרונות ביצעה IBM איחוד של שרתי החברה, וחסכנו עד היום 4.3 מיליארד דולר רק מהאיחוד הפנימי הזה", הם אומרים ומסבירים כי על מנת שהטכנולוגיה תמשיך עוד 50 שנה IBM מחדשת אותה כל הזמן: "העולם העסקי היום נמצא באפליקציות מובייל וענן, טכנולוגיות שצריך להביא אותן לתוך המיינפריים. לכך דרושות תשתיות תוכנה שיתמכו. הסוד הוא שילוב של שני דברים – שמירה על הערכים הבסיסיים (להביא טכנולוגיה בדוקה ומוכחת לשוק ולהמשיך לעדכן אותה כל הזמן) ולשמור על עמוד שדרה ושיהיה מעודכן.

על השאלה מהם היתרונות הכלכליים בשימוש במערכת החשבת יקרה מאוד, ענו רובין ופרדמן כי צריך להשוות את העלות הכוללת של הרכישה מול העלות הכוללת של הבעלות על המערכת. "התפיסה היום היא שהמיינפריים הוא מחשב יקר. חצי מיליון דולר לשישה מעבדים בתוך מיינפריים, זה כמו 64 מעבדים בשרתים רגילים, שעולים 150 אלף דולר. אבל, מאחר וכולם צריכים לדבר ביניהם צריך להוסיף לזה רכיבי תקשורת ולזה צריך להוסיף פתרון וירטואליזציה לשרתים. רצוי גם להוסיף את עלויות ניהול הידע, כמו פתרונות אורקל, שעולים לפי כמות השרתים שהם רצים עליהם. צריך לקנות גם אנטי וירוס לכל שרת. ולהעסיק גם אנשים שיתפעלו אותם. ופתאום זה לא 150 אלף דולר אלא יותר כמו 3 מיליון דולר. בואו נעשה את אותו חישוב תוספות על המיינפריים. זו הסביבה האמינה ביותר בעולם, קלה לתפעול, ושרת אחד בלבד. זה מיליון דולר אחד לשלוש שנים.

"לפי גרטנר, עלות ממוצעת של נפילות מערכות IT בשנה מוערכת ב-3.6 מיליון דולר בשנה. בנוסף עלות ממוצעת של פריצת אבטחה היא 5.5 מיליון דולר. במיינפריים אמין וזמין – אין את העלויות האלה. בחומרה, עלות המיינפריים היא הגבוהה ביותר. עלות התוכנה לעומת זאת מקפיצה את העלויות במערכות של שרתים מחוברים הרבה מעבר, ולזה נוספות עלויות כח אדם גבוהות יותר מאשר במיינפריים. למשל, חברת MET OFFICE העבירה את המחשוב מ-86 שרתים למיינפריים והשיגה 75% חסכון בעלויות תוכנה. זה נכון פי כמה וכמה באסטרטגיית ענן שרוב החברות העסקיות הולכות לכיוונה", הם מסבירים.

לדבריהם, כדי לפצות על העלות הראשונית הדרמטית של רכישת מיינפריים, מתאפשר מימון בפריסה תשלומים או ליסינג מימוני או תפעולי, ואפילו זיכוי עבור החזרת ציוד IT ישן.

עבור לתוכן העמוד