גלו את הפוטנציאל הפיננסי באמצעות  פתרונות ה-IP החדשים של AON

רונן בן ארי מנכ"ל ברינקס ישראל: להיכנס בהצלחה לנעלי המנכ"ל

17/06/2014
רונן בן ארי מנכ"ל ברינקס ישראל: להיכנס בהצלחה לנעלי המנכ"ל (הגדל)

מנכ"ל ברינקס ישראל רונן בן-ארי, מציין בימים אלה עשור לפעילותו בחברה. בן-ארי בעל תואר ראשון בכלכלה, רישיון ראיית חשבון ותואר שני במנהל עסקים, התחיל את דרכו בחברה כמנהל כספים בשנת 2004. מאז הוא עשה דרך משמעותית, התקדם לתפקיד סמנכ"ל כספים ופיתוח עסקי, בהמשך למשנה למנכ"ל ובינואר 2014 מונה למנכ"ל ברינקס ישראל.

אצל בן-ארי, המעבר מלשכת ה-CFO ללשכת המנכ"ל היה שיאו של תהליך צמיחה וקידום פנים ארגוני. "כשנוכחתי כמה אני אוהב את העבודה ואת האנשים בברינקס, וכמה אני מוקיר את הערכים עליהם מושתתת החברה, את הפתיחות והחדשנות שלה, לצד אמון הלקוחות, החלטתי שאני רוצה לנהל את החברה. זו לא החלטה שהתקבלה בן רגע, אלא דבר שנבנה עם השנים וקשור לאופי ולהוויה של החברה, כמו גם לקשר הטוב ולגיבוי שקבלתי מבעלי המניות בארץ ומבעלי השליטה בחברה בברינקס העולמית", הוא מספר.

האם במעבר לתפקיד החדש נתקלת בתחומים שדרשו ממך התפתחות וצמיחה?

"בוודאי. נדרשתי לפתח ראייה מערכתית רחבה יותר, המשלבת בין הבנת לקוחות החברה, הבנת היכולות של החברה והבנת האסטרטגיה של החברה. כמנכ"ל עלי להבין מה הם צרכי הלקוח ואת מה הלקוח מעריך ורואה בו ערך מוסף, ולהבין איך אנחנו כחברה יכולים לסייע לו ולייצר את הערך המוסף.

"בנוסף, היה עלי לפתח את היכולת להבין ולקבל החלטות בתחומים שמעבר לתפעול ולכספים, כגון פתוח עסקי בתחומים של מערכות מידע. הדגש החשוב ביותר לדעתי הוא עבודת צוות מקצועי, זהו מרכיב מהותי ביכולת של ארגון טוב לצמוח ולהתפתח ולתת ערך ללקוחותיו ולבעליו".

האם נתקלת בקושי בלתי צפוי?

"להפתעתי, הקושי בו נתקלתי היה שמירת האיזון בין העבודה לבית. אני נשוי ואב לחמש בנות ומאז שהתמניתי למנכ"ל החברה אני מבלה משמעותית פחות זמן איכות עם המשפחה. כ- CFO הצלחתי לשמור על האיזון ולא ציפיתי שדווקא זה יהיה הנושא שיקשה עלי. אך אני מתמודד עם הקושי ומקווה למצוא בקרוב את הנוסחה הנכונה לניהול חברה לצד ניהול חיי משפחה ושמירה על היותי בעל קרוב ואבא משמעותי.

כיצד נבדלת תפיסת העולם שלך כ-CFO מתפיסת העולם שלך כמנכ"ל?

"כ-CFO תפיסת העולם שלי הייתה שאני אחראי על כל דבר שבטיפולי. גם אם הצוות שלי טיפל בנושאים מסוימים, היתה לי שליטה מוחלטת והייתי בקי בכל פרט ופרט בבעיה, בגורמים המשפיעים ובפתרון. כמנכ"ל, התפיסה שלי שונה. היום עלי להתוות אסטרטגיה יחד עם כל הגורמים בארגון. מדובר בתהליך המשתף צוותי חשיבה ועבודה בכל הרמות של העובדים, כולל מנהלים מדרג הביניים וההנהלה הבכירה. אני מבין היום שאני לא יכול להיות מצוי בכל פרט ופרט בעשייה, אלא עלי לאפשר לצוותי העבודה ולצוות הבכיר כולו להוציא את האסטרטגיה שהתווינו לפועל. כמובן שזה מתבטא בעבודת צוות, בסיעור מוחות ובקבלת החלטות ברמה יותר גבוהה. לא תמיד תהיה ירידה לרזולוציה של כל פרט ופרט אלא לעיתים קרובות אסתפק בראייה של כל התמונה. לכן אחד האיזונים שאני נדרש לו כל יום הוא שילוב בין ראייה מערכתית רחבה, להבנת הפרטים וללמידת האירוע וההתרחשויות בשטח. זה שילוב מאוד חשוב ומאתגר הכולל קבלת החלטות ברמה גבוהה, אך גם ירידה לשטח ולמידה מכל צוות, מכל מסלול ומכל מרכז מזומנים, רק השילוב בין כל הגורמים מאפשר ניהול מיטבי.

"הבדל נוסף בתפיסת העולם הוא בחשיבות שאני מייחס למשאב האנושי בחברה. היום ברור לי שהמשאב המשאב האנושי הוא היתרון הגדול ביותר של החברה ואני בטוח כי שיתוף פעולה של הנהלת החברה עם נציגויות העובדים יוביל לבניית צוות מנצח, מקצועי וחזק, שייצר צמיחה ויביא יתרון ארוך טווח לחברה שלנו . זו ראייה אותה חידדתי מאז כניסתי לתפקיד".

אומרים שה-CFO מסתכל על העולם דרך התייעלות ודיווחים, האם זה נכון לגבייך בתפקידך כ-CFO?

"זה לא נכון לגבי. אני חושב שהאמירה הכי חזקה שהיתה לגבי כ- CFO היא הסתכלות על ערך מוסף ללקוח ועל הצמיחה של הארגון. אני מאמין שממקום של צמיחה ופתרונות יצירתיים ללקוחות ניתן הגיע גם לתוצאות טובות ולתשואה גבוהה על כל השקעה. התייעלות כשלעצמה היא דרך חשיבה. תרבות של שיפור מתמיד היא קודם כל הבנה בהשאת הערך ללקוח, זה בעיני הבסיס לתרבות של השיפור המתמיד אבל הרעיון הראשוני שלה זה לא קיצוץ בעלויות ולא התייעלות, אלא למקסם את הערך ללקוח ולדעת לזהות איפה יש פעילויות שאין בהן ערך מוסף ללקוח ואיך ממזערים אותן תוך שמירה על רמה גבוהה של ביטחון ובטיחות".

כיצד סייעה לך החברות בפורום CFO?

"המפגשים של הפורום - גם מפגשי הבוקר וגם הכנסים באילת, תרמו לי מאוד. ראשית, הם לימדו אותי על תפיסת העולם של לקוחות החברה, הן במגזר הבנקאי והן במגזר המסחרי. במפגשים למדתי על האתגרים והקשיים איתם הם מתמודדים וכך עלו די הרבה רעיונות יצירתיים לפתרונות עבורם. במפגשים האלה מגיע לשולחן מידע משמעותי ממקור ראשון ואני לא נתקלתי באפשרויות כאלה בפורומים אחרים. בנוסף, המפגשים של הפורום מאפשרים לתקשר בצורה מאוד טובה את היכולות של הארגון שלך".

מהן לדעתך התכונות של ה-CFO האולטימטיבי?

"בעיני CFO צריך להיות בעל יכולת של ראייה מערכתית,לסייע בהתוויית האסטרטגיה של הארגון ולייצר אבני דרך ליישום האסטרטגיה. מעבר לכך, CFO צריך להיות בקי בתחומים מקצועיים, אך עליו לדעת גם להיעזר באנשי מקצוע שיסייעו לו בתחומים נוספים".

מהן המלצותיך ל-CFO שמכוון לתפקיד המנכ"ל, הרי לא הכל טיימינג...

"ראשית, חשוב לשמור על קשר רציף עם השטח. CFO צריך להיות מאוד מעורה בשטח ולא להיות סגור במשרד, כי אז יקשה עליו מאוד לסייע להנהלה לקבל החלטות טובות בתחומים המקצועיים שלו ובכלל. לתפיסתי, נוכחות בשטח היא נקודת מפתח לכל מנהל, אך זה מתחדד אצל CFO כיוון שדווקא בתפקיד הזה הוא עלול למצוא את עצמו מבלה את כל ימיו ולילותיו במשרד.

"בנוסף, אני ממליץ לפתח שני כישורים חשובים להם זקוק CFO בכדי להתקדם לכסא המנכ"ל: יכולת הנעת אנשים ויכולת חשיבה אסטרטגית. אלו יכולות חשובות מאוד להצלחת מנהל המוביל ארגון".

עבור לתוכן העמוד