גלו את הפוטנציאל הפיננסי באמצעות  פתרונות ה-IP החדשים של AON

לגדל מנכ"ל גלובאלי בישראל -ערן עזרא

8/01/2014
הגדל

ערן עזרא, הגזבר הגלובאלי של טבע הוא אחד מאנשי הצוות הוותיקים בחברה. הוא נכנס לחברה ישראלית צומחת עם פעילות אמריקנית לפני 19 שנים ויחד איתה עבר את כל השלבים בדרך להפיכתה לחברה גלובאלית מצליחה. במליאת אסטרטגיה בכנס אילת CFO Best Practice עסק עזרא בהתאמת כישורי המנהלים הישראלים לניהול גלובאלי.

"טבע חברה ישראלית כל כך, ופתאום בא ג'רמי, מנכ"ל אמריקאי. מהר מאד הבנו שזה הולך להיות משהו אחר. פתאום ההנהלה הבכירה היא אוסף של טאלנטים מכל העולם, ואנחנו כמנהלים ישראלים מצאנו עצמנו במיעוט ", סיפר עזרא.

הוא העלה לדיון מספר נקודות ובהן: מה החשיבות בבניית חברות גלובליות ישראליות, מדוע רואים צורך בהבאת מנכ"לים זרים לניהול בישראל ומה המודל הרצוי לחברות ישראליות - המודל השוויצרי (מנכ"ל זר) או המודל הדני (מנכ"ל מקומי), מה הן היכולות הנדרשות ממנהל גלובאלי. האם ניתן לפתח יכולות ניהול גלובאליות ומהם הפערים התרבותיים שהמנהלים הישראליים צריכים לגשר עליהם.

"האמריקאים רואים אותנו באופן נקודתי וחיצוני – מדינה קטנה עם מעט חברות שהן יעד רציני", מנתח עזרא. "התרבות העסקית ישראלית קשה להם, מבחינתם זו 'מדינת ה'סטרט-אפ' שבה כשרון ישראלי מקומי עם מעט נכונות לרילוקיישן, הם חוששים שהכשרונות הישראליים פונים לטכנולוגיה ולא בהכרח לבניית קריירה גלובלית וכמובן שיש חשש מתמיכה פומבית בישראל", הוא אומר.

לדבריו חברות גלובליות מעלות את הפריון, מתחרות בעולם, מגבירות ביקוש לעובדים מיומנים ומייצרות הזדמנויות רבות לצמיחה "אם לא נדע למנף את החדשנות שלנו לטובת בנייה והשארת חברות גלובליות שיוכלו ליהנות מתשתית נכונה, נהיה בבעיה", הוא מזהיר ומוסיף: "כדי לבנות תעשיה גלובלית בישראל אנחנו חייבים תשתית ניהולית מתאימה. חשוב שנמשיך לבנות כאן תשתית ניהולית גלובלית המקבילה למודל הדני כדי שלא נחווה גם בריחת מנהלים בהמשך לבריחת המוחות".

אז מיהו מנהל גלובלי? לדברי עזרא מדובר בכמה מאפיינים, כלפי חוץ – נימוסים, רשמיות, סדר, תרבות ותקשורת, אך מבפנים, זה מיינדסט אחר לגמרי: "ממנהל גלובלי נדרשות יכולות שברובן טעונות פיתוח כמו: ידע עסקי גלובלי ומיומנויות אסטרטגיות, מיומנויות תפעוליות, תושייה בין-תרבותית, מרץ ותשוקה לעניין, שליטה במיומנויות ארגוניות, תאום עמדות וגזרות בין מנהלים שונים תוך קבלת שיתוף פעולה, מיומנויות בינאישיות, ענווה בין תרבותית והבנה של המקום בו אני נמצא באותו רגע, מיומנויות תקשורתיות כדי למנוע חוסר הבנה והתנגדויות מיותרות. המיינדסט השונה – צריך להיות נוכחים במקומות רבים בו זמנית, להיות מחובר לאנשים גם כשאתה לא לידם, ועדיין להשאיר להם מספיק יכולת לפעול ולקבל החלטות".

עזרא יודע לשים את האצבע על הקושי בהכשרת מנהלים ישראלים לניהול גלובאלי: "אחת התובנות שלמדתי ממחקר שערכתי בנושא היא שצריך מאמן אישי גלובאלי, אמריקאי, שילמד איך לעבוד עם האמריקאים. לרוב הישראלים, זה לא טבעי וצריך ללמוד את זה. יש לנו דרך ארוכה של למידה וגישור על פערים בכל התחומים – במשא ומתן, בפתרון בעיות, בסגנון ובתקשורת, ברגשנות ובניהול התהליכים (אלתורים מול שיטה).

"מבחינת פיתוח היכולות, יש מודל מובנה שניתן לאמץ ברמה האישית והמקצועית, וראוי לשקול לקחת מאמן או מנטור שהוא בעצמו מנהל גלובאלי, שילווה את התהליך, מישהו שיודע לראות אותנו מבחוץ".

עזרא סיכם באומרו כי ישראל יכולה לקיים כאן חברות גלובליות שמנוהלות על ידי ישראלים והמליץ על כמה נקודות אותן רצוי לחזק: בניית תהליכים, עבודה עם חדשנות גם באזורים שאנחנו פחות מתורגלים בהם כמו הנעה לתוצאות, עידוד האחר ואסטרטגיה, שיפור האנגלית וגישה נכונה. כאן ממליץ עזרא: "אל תהיה יהיר, תהיה גאה אך צנוע".

עבור לתוכן העמוד