גלו את הפוטנציאל הפיננסי באמצעות  פתרונות ה-IP החדשים של AON

ראיון עם צביקה ליפשיץ CFO מחברת ולנס סמיקונדוקטור

11/03/2013
הגדל

לנס סמיקונדוקטור (Valens Semiconductor) היא חברה פרטית שהוקמה בשלהי שנת 2006 כחברת סטארט-אפ ישראלית. היא החלה לפעול באמצע שנת 2007 לאחר שגייסה הון ראשוני מקרנות ההון סיכון מגמה וג'נסיס. החברה עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק שבבים להפצת וידאו (HD) ואודיו באמצעות הטכנולוגיה אותה פיתחה – HDBaseT. בשנת 2010 הקימה החברה שותפות עם LG, Samsong ו-Sony pictures, תחת השם HDBaseT במטרה לקדם את השימוש בטכנולוגיה בכל רחבי העולם. טכנולוגיית HDBaseT מאפשרת העברת חמישה אלמנטים – וידאו באיכות HD, אודיו, אינטרנט, אותות בקרה ווחשמל על גבי רשת תקשורת סטנדרטית(LAN) למרחק של עד מאה מטרים. טכנולוגיה זו מאפשרת לצרכן לחבר את כל מקורות הוידאו בביתו כגון נגני DVD, בלורי, ממרים, קונסולות משחקים מחשבים וכו לטלוויזיה/יות באמצעות כבל בודד אחד ומשחררת מהצורך של כבילה מרובה ומסובכת. במהלך שנת 2012 הפכה טכנולוגיית ה- HDBaseT לסטנדרט המקובל בתעשיית התקנות התקשורת המקצועיות והחברה משווקת את הטכנולוגיה לכל הצרכנים בתחום. כיום החברה פועלת בכל רחבי העולם, יש לה נציגויות ועובדים בארצות הברית, יפן, קוריאה, הונג קונג,טייוואן ועוד, ובין לקוחותיה נמנות חברות גדולות כמו: פנסוניק, אפסון, קרסטרון, אקסטרון ואחרים. במהלך השלוש שנים האחרונות החברה צמחה בקצב של פי- 3 בכל שנה וכיום השותפות שהקימה מונה כ-50 חברות.

רו"ח צביקה ליפשיץ (45), הוא CFO של ולנס סמיקונדוקטור ומחלק את זמנו בין הפעילות של החברה לפעילות השותפות הבינלאומית.

מהם האתגרים העומדים בפני החברה בזמן הקרוב?

"האתגרים העיקריים של החברה הם לשמור על מגמת הצמיחה הן בשווקים שבהם היא פועלת והן בשווקים חדשים שאליהם היא נכנסת. שמירה על קצב גידול גבוה הוא אתגר מאוד משמעותי של החברה ושל ההנהלה. כדי להצליח באתגר זה אנו נכנסים לתחומים חדשים כמו תחום מצלמות המעקב שהוא תחום מתפתח בצורה בלתי רגילה ברחבי העולם. המטרה היא להשתלב בשוק החדש, למכור בהצלחה וכך לשמור על קצב גידול גבוה של החברה".

ספר על הדרך המקצועית שעשית

"יש ל תואר ראשון בראיית חשבון ובכלכלה - הייתי מצטיין במבחני מועצת ראיית החשבון ודורגתי במקום שני בארץ – כמו כן יש לי תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת ת"א. את ההתמחות עשיתי במשרד ארנסט&יאנג, נשארתי במשרד לאחר ההתמחות כשנה ולאחר מכן התקבלתי לתפקידCFO בחברת מנופים פיננסים. משם עברתי לתחום ההייטק, שימשתי CFO בחברת שירון תקשורת לוויינים שנמכרה לאלביט ומשם עברתי כ-CFO לחברת רזולוט נטוורקס שנמכרה מאוחר יותר לחברת BATM. בהמשך שימשתי CFO של השלוחה הישראלית של חברת טסרה. כיוון שהתנסיתי בעבודה בחברות ציבוריות ופרטיות, מקומיות ובינלאומיות שעוסקות בתחומים שונים, יש לי ניסיון רב ומגוון כלים רחב, המאפשרים לי למלא את תפקיד ה-CFO בוולנס באופן הטוב ביותר".

מהם תחומי האחריות שלך בארגון?

"אני חבר בהנהלת החברה וסמנכ"ל הכספים של השותפות הבינלאומית. אני אחראי על כל נושא הכספים, על הנושאים המשפטיים ועל כל נושא המיסוי בארץ ובעולם. אני עובד מול לקוחות שביניהם חברות ענק המובילות בעולם. בשל קצב ההתפתחות המהיר של החברה אנו מקימים חברות בנות ברחבי העולם כאשר עלי מוטל פרויקט ההקמה של החברות. האחריות הגדולה ביותר שמוטלת עלי היא חברותי בצוות שמתווה

כ -CFO בחברת הייטק שצומחת בקצב של פי- 3 בכל שנה במשך שלוש שנים רצופות, כיצד מאזנים נכון בין צרכי הטווח הקצר וראיה אסטרטגית לטווח ארוך?

"אני חושב שכסמנכ"ל כספים בחברת הייטק צומחת במהירות וכמו הרבה אחרים שממלאים תפקיד דומה בחברות אחרות, אנחנו כנראה סובלים ממניה דפרסיה. זה כמו מטוטלת, יום אחד אנחנו בשמיים ויום אחר אנו למטה. אני מתאר את התחושה כמו: 'ללכת לישון עם כדור שינה וכדור קיבה ביחד'. קראתי לפני כשנה ספר מדהים שפשוט התלבש על צורת החשיבה שלי בשם 'רק הפרנואידים שורדים' מאת אנדרו גרוב, המנכ"ל האגדי לשעבר של אינטל. הספר מתאר בדיוק את האתגרים שעומדים בפני החברה בכלל ובפני בפרט.

"הפרנואידיות יוצרת חידוד חושים. התפקיד הזה מצריך מאיתנו ג'אגלינג בין שיקולים לטווחים קצרים לשיקולים לטווחים בינוניים בשווקים חדשים ובין שיקולים לטווח ארוך שהם בעצם החלום - לאן אנו רוצים להגיע. כ-CFO אני צריך לספק למנכ"ל ולעצמי, כלים מתאימים לג'אגלינג הנכון. לוודא שמקצים משאבים נכונים, למקד את המשאבים ולהוביל את את החברה למינימום הוצאה מול מקסימום החזר השקעה.

"ולנס גייסה עד היום פחות מ-30 מיליון דולר, הגיעה להישגים מרשימים. נפלה בחלקי הזכות הגדולה להיות חבר בצוות הנהלה מהנפלאים ביותר שיש. צוות שעובד ביחד כדי להשיג את המטרות שהחברה רוצה להגיע אליהן".

 "ולנס גייסה עד היום פחות מ-30 מיליון דולר, הגיעה להישגים מרשימים. נפלה בחלקי הזכות הגדולה להיות חבר בצוות הנהלה מהנפלאים ביותר שיש. צוות שעובד ביחד כדי להשיג את המטרות שהחברה רוצה להגיע אליהן".

מהן התכונות הדרושות לדעתך להצלחת מנהל בכיר בארגון?

 "ראשית, כדי להצליח כמנהל בארגון צריך להבין ולדעת לאן הארגון רוצה להגיע, מהן המטרות שלו והנדבך הנוסף – כיצד עושים זאת. כדי להצליח כ-CFO, אחרי שהסכמנו לאן רוצים להגיע, צריך לדאוג לאורך כל הדרך שלא תהייה אש דו-צדדית. שכולם יהיו מכוונים למטרה ולוודא שהמשאבים להישג את המטרה נמצאים, אם אין משאבים מתאימים, אז משיגים אותם. בהובלה נכונה, אפשר להשיג את כל המטרות שאנו מציבים".

כיצד הארגון שלך תורם לקהילה?

"ביוזמת אגף משאבי אנוש התקשרנו לפרויקט בשם 'שיעור אחר'. במסגרת ההתנדבות בפרויקט, עובדי חברה מגיעים לבתי ספר שבהן תלמידים מאוכלוסיות חלשות הזקוקים לעזרה ומעבירים שיעורים בנושאים מגוונים על עולם ההייטק והטכנולוגיה, על הגשמה עצמית ועוד. זו חוויה מאוד מעשירה ומהנה, הן לעובדים והן לתלמידים ואנו ממשיכים בהתנדבות הזו ברצון רב".

בעבודה כה תובענית אתה מוצא זמן לתחביבים, למשפחה?

"אני מוצא זמן קודם כל למשפחה – לאשתי ולשלושת ילדי ומשתדל לצאת איתם לטיולים בארץ ובחו"ל. שלוש פעמים בשבוע אני קם ברבע לחמש בבוקר ויוצא לריצה של כ- 10 ק"מ. ביתי בת ה-12 נדבקה בחיידק הטריאתלון ואני המאמן שלה, אנחנו עושים יחד אימונים ברכיבה על אופניים ובריצה. כמשפחה אנחנו משתדלים לטייל הרבה יחד. אני ואשתי יוצאים גם לרכיבות אופניים בשטח מדי פעם. לעיתים אני מגיע לעבודה ברכיבה על אופניים. יש לנו במקום העבודה מקלחות ולכן רבים מעובדי החברה מעדיפים לרכב באופניים לעבודה. זה גם ספורט, גם ירוק וגם כייף. נהדר להתחיל כך את יום העבודה".

עבור לתוכן העמוד