"אתרים בישראל נמצאים במקום השמיני מבחינת מחירי התיירות. אחת הסיבות לכך היא עודף רגולציה", כך אמר מנכ"ל משרד התיירות נועז בר ניר בכנס CfO Best Practice של פורום CFO שנערך באילת. "אני לא חושב שרגולטורים התאהבו ברגולציה אבל אחת הסיבות היא מבקר המדינה האחרון. השיא באחריות על שרים בנושא האסון בכרמל. היום כל רגולטור שרוצה להימנע מדוח המבקר הבא מנסה לכסות את עצמו – אפס ניהול סיכונים".
לדברי בר ניר: "טוב שיש את הכנסת – אבל הכנסת לא מספיק מאזנת וצריכה לשאול את השאלות. עפות בישראל רגולציות בלי הבנה ממשית של התוצאות שלהן. כפי שאמר ח"כ גפני – רגולציה דבר חשוב במשטר מסודר וצריכה להיות לה תועלת חברתית מוכחת. אבל אני שואל אם רגולציה לא קיימת ב-OECD צריך סיבות טובות למה קיים בארץ. דוגמא לרגולציה ייחודית בישראל בענף התיירות: מפעילי בריכות שחיה (מפעיל בחדר מכונות), מדריכי חדרי כושר, תקנים פיזיים, אבטחה, כשרות, מצילים בבריכות ועוד".
בר ניר ציין כי ישראל עשתה תהליך משמעותי להצטרף ל-OECD ויש לכך עלויות גדולות, השאלה איך מתאימים ל-OECD ומגבירים תחרות במשק. מטרת משרד התיירות לייצר תעסוקה במשק. נמדדים בתרומה לתוצר הלאומי הגולמי. 99 אחוז מהתיירים שמגיעים לארץ מרוצים, חוץ מאלה שעוברים זוועות בשדות התעופה. אנחנו משווקים את המוצר התיירותי הישראלי בקרב קהלים ממוקדים ובארצות נבחרות בחו"ל, טיפול בתשתיות תיירות ומסייעים לסקטור העסקי בבניית בתי מלון במענקי השקעה.