בפורום ה-CFO, המאגד את סמנכ"לי הכספים הבכירים במשק, יוצאים בחריפות נגד החלטת המוסד לתקינה חשבונאית שהתקבלה אמש ולפיה תיאום דוחות החברות לאינפלציה תימשך עד שנת 2003 ולא עד שנת 1993. משמעות הקביעה של המוסד לתקינה הוא שבישראל שררה סביבה של היפר-אינפלציה עד שנת 2003. בפורום טוענים כי החלטת המוסד, שבאה בניגוד לחוות הדעת של משרדי רואי החשבון הבינלאומיים הגדולים, נובעת משיקולים זרים והופכת את ישראל למדינה היחידה החורגת מיישום התקינה הבינלאומית – ה-IFRSומציגה את דוחות החברות בארץ באור שלילי, לעומת חברות בינלאומיות.
בפורום טוענים כי ההחלטה של המוסד לתקינה לא נובעת משיקולים חשבונאיים מקצועיים גרידא אלא מהרצון למנוע מהחברות לחלק דיבידנדים. לפי כללי ה-IFRS, אם היו קובעים כי סביבת ההיפר-אינפלציה הסתיימה בשנת 93, ניתן היה לבצע הצגה מעורבת של הדוחות, כאשר שווי הנכסים הקבועים מוצג על פי נתוני 2003 ואילו ההון העצמי של החברה היה מוצג לפי תאריך היציאה מהסביבה ההיפר-אינפלציונית. בצורה זו תוספת השווי של הנכסים הייתה הולכת ליתרת הרווח ומאפשרת לחברות לחלק דיבידנדים רטרואקטיבית. בפורום טוענים כי כללי ה-IFRSהיו צריכים לקבוע כי גם הנכסים הקבועים יוצגו על פי שווים בתאריך היציאה מהסביבה ההיפר אינפלציונית כך שלא הייתה נגרמת כל לאקונה, אבל המוסד הבינלאומי סירב להתייחס למצב הייחודי בישראל. "כדי לפתור את הבעיה, המוסד לתקינה החליט להעלות את תאריך היציאה מההיפר-אינפלציה לשנת 2003 ובכך פתר את העיוות ביצירת עיוות אחר" אומרים בפורום.
לדברי רו"ח רגינה אונגר, יו"ר וועדת דיווחים בפורום, מדובר בהחלטה נמהרת שהתקבלה ללא דיון רציני ומשמעותי וסובלת מקיבעון של המוסד לתקינה. "תמוהה בעיני העובדה שהמוסד לתקינה קיבל חוות דעת משלושת משרדי רואי החשבון הגדולים ולפיה הסביבה ההיפר-אינפלציונית הסתיימה ב-1993, ולמרות חוות הדעת המנומקת, המוסד לתקינה התעלם ממנה לחלוטין".
אבי בן-אסאייג, CFOשטראוס-עלית, אומר כי מדובר בהחלטה אומללה. "לפני שנתיים התקבלה בארץ החלטה אמיצה לאמץ את הכללים הבינלאומיים. אימוץ התקינה הבינלאומית שם את החברות הישראליות בקו אחד עם חברות זרות. לצערי, המוסד לתקינה, בניגוד לדעת משרדי רו"ח הבינלאומיים, החליט לקבל החלטה אחרת. המוסד לתקינה מקעקע את העקרון החשוב של להיות כמו שאר החברות בעולם. במקרים לא מעטים הכללים הבינלאומיים לא מתאימים למצב השורר בארץ אך אנו רואים ערך עליון בכך שנהיה כמו שאר העולם ושחברות ישראליות יישמו את הכללים הבינלאומיים. ההחלטה של המוסד לתקינה לא מבשרת טובות ומעלה דאגה לעתיד יישום ה-IFRSבארץ" אומר בן-אסאייג.