פורום ה-CFO קורא להפסקת "מלחמות היהודים"

בין הארגונים הכלכליים השונים. זה לא הזמן לכך והדבר פוגע בחברות ובמשק.

קינן: ההחלטה לפצות עובדים שנעדרו מעבודתם, בלא תגמול מיוחד לעובדים, שלמרות המצב, כן הגיעו לעבודה - זהו חינוך לרעה וקונספט שאינו ראוי.
8/08/2006


הסכם הפיצויים לחברות שנחתם בשבוע שעבר סובל מפגמים מהותיים ויש להכניס בו שינויים משמעותיים כאשר ידון נושא הפיצויים עבור חודש אוגוסט. כך אומרים היום בפורום ה-CFO המאגד את סמנכ"לי הכספים של החברות המובילות במשק. בפורום טוענים כי התיקונים צריכים להתקבל במשותף ע"י כל הגורמים הרלוונטיים וקוראים להפסקת "מלחמות היהודים" בין הארגונים הכלכליים השונים. "זה לא הזמן לכך וזה גורם לפגיעה  בחברות במשק" אומרים בפורום.

בישיבת חירום שקיים הפורום שיבחו סמנכ"לי הכספים של החברות הגדולות בחיפה והצפון את האוצר, לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים וההסתדרות על המהירות בה הושג ההסכם, אולם טוענים כי יש להכניס בו שינויים. "שלושת השותפים להסכם, כמו גם ועדת הכספים שאשרה את התקנות במהירות שיא - ראויים לכל שבח", אמרה נגה קינן יו"ר הפורום. אולם בפורום טוענים כי ההסכם שהתקבל בשבוע שעבר, ושמתייחס רק לחודש יולי, סובל משלושה פגמים עיקריים:

הראשון: ההחלטה לפצות עובדים שנעדרו מעבודתם, בלא תגמול מיוחד לעובדים, שלמרות המצב, כן הגיעו לעבודה - זהו חינוך לרעה וקונספט שאינו ראוי.

השני: ההסכם מכוון בעיקר לחברות תעשייתיות מסורתיות ובונה את סל הפיצוי על כמות העובדים הנעדרים. התייחסות שכזו אינה רלוונטית לתעשיית ההיי-טק, המסחר, השירותים והנדל"ן, בהן מרכיב העדר העובדים אינו מאפיין את הנזקים שנגרמו. בפורום מתייחסים בעיקר לנזקים שלא זכו לפיצוי ושנגרמו לחברות נדל"ן מניב, לחברות שירותים שהקימו, בעלויות גבוהות, מרכזי שירות אלטרנטיביים במרכז הארץ ולחברות שנאלצו להעתיק אתרי ייצור ומו"פ. כמו כן ההסכם אינו מתייחס לנזקים שנגרמו לחברות ממרכז הארץ המהוות ספקיות של חברות מהצפון או לכאלה ממרכז הארץ שיש להן ספקים בצפון שבגלל המצב לא יכלו לספק את חומרי הגלם. בנוסף, בפורום טוענים כי חברות רבות נאלצו להשקיע סכומים גבוהים במציאת פתרונות לעובדים כגון הפעלת קייטנות לילדי העובדים או שיכון העובדים בבתי מלון במרכז הארץ, ואינן זוכות כלל לפיצוי על כך.

נקודה שלישית הראויה לתיקון היא האבחנה, הלא נכונה, בין חברות הנמצאות בקו העימות המסורתי (9 ק"מ מהגבול) ובין חברות בכלל האיזור המופגז. בפורום טוענים כי גם לחברות המרוחקות יותר מהגבול שנפגעו מהמצב יש לאפשר לבחור  בין המסלול הירוק המוצע ובין מסלול רגיל של הוכחת נזק.

לדברי נגה קינן, יו"ר פורום ה-CFO מאחר וההסכם שהושג תקף רק לחודש יולי,  על האוצר לכנס מיידית וועדה שתדון בפיצוי שינתן לחברות עבור נזקי אוגוסט ותתקן את ליקויי הסכם הפיצויים לחודש יולי. כדי להקטין את אי הודאות – יש לאשר את המלצות הועדה ע"י הכנסת עד מחצית החודש. "הועדה צריכה להתייחס למודל הנזקים בכל סוגי חברות – לא רק כאלו שהפגיעה בהן היא פונקציה של אבדן ימי עבודה" אומרת קינן. "בנוסף, על הוועדה למצוא  דרך לתגמל עובדים שהגיעו לעבודה למרות המצב הבטחוני". בפורום מציעים כי עובדים אלו, בתנאי שהם גרים באיזורים שהוגדרו בתקנות, יקבלו נקודות זיכוי במס הכנסה על ימי הלחימה בהם הגיעו לעבודה. עוד אומרת קינן כי יש לאפשר לכל חברה לבחור בין "מסלול ירוק" ובין הוכחת נזק. "במידה ותבחר החברה בדרך של הוכחת נזק – יהוו תשלומי המסלול הירוק שקבלה – מקדמה ע"ח התשלומים העתידיים. מסלול הוכחת הנזק יהא פתוח גם לחברות מהמרכז המספקות שירותים ומוצרים לתושבים או לחברות בצפון" אומרת קינן.

לפרסום בביזפורטל

עבור לתוכן העמוד