פורום ה-CFO הגיש לשר האוצר מסמך ארבע העקרונות לפיצוי נזקי החברות

הקטנת האי-וודאות, תשובה הולמת לכל סוגי החברות, תגמול עובדים שהגיעו לעבודה למרות המלחמה ואפשרות לחברות לבחור בין מסלולי הפיצוי.
10/08/2006


יש לתקן את הסדר הפיצויים לחברות לגבי חודש יולי ולגבש הסכם טוב יותר, במיידי, לגבי חודש אוגוסט. כך עולה מנייר עמדה של פורום ה-CFO, המאגד את סמנכ"לי הכספים של החברות המובילות במשק, שנשלח לשר האוצר. הפניה להירשזון באה בעקבות ישיבת חירום שערך הפורום בהשתתפות סמנכ"לי הכספים של החברות הגדולות בצפון הארץ בה גובש מסמך ארבע העקרונות. בפנייה לשר האוצר הפורום מברך על המהירות בה הושג ההסכם לחודש יולי אולם טוען כי יש לתקן את הסכם חודש יולי מחד, ולהגיע לסיכום מהיר של ההסכם לגבי חודש אוגוסט.

הנקודה הראשונה במסמך מתייחסת להקטנת אי הוודאות בקרב החברות. "בכדי להקטין את אי הוודאות, הגדולה גם כך בשל המלחמה, חייבים לגבש ולפרסם את תנאי הפיצוי על הנזקים במהלך השבוע הקרוב, ולא ביומיים האחרונים של החודש" אומרת נגה קינן, יו"ר הפורום.

נקודה שניה מתייחסת למאבק בין איגוד לשכות המסחר ובין התאחדות התעשיינים. "מאבק זה פוגע במשק ולא מחזק אותו. סיכום תנאי הפיצוי צריך שיקחו בחשבון את הסוגים השונים של החברות, על מרכיבי הנק השונים שלהן" אומרת קינן. "הפיצויים עליהם הוחלט בעייתיים שכן הם מכוונים לחברות בהן מרכיב כח האדם החסר מאפיין את הנזקים שניגרמו. הדבר אינו נכון לתעשיית ההיי-טק, לחברות מסחר, שירותים, נדל"ן וכו'. בעייתיות זו נובעת בעיקרה מאי הבנת סוגי החברות השונות ומרכיבי ההפסד שלהן. כך לדוגמא, חברות נדל"ן מניב בהן מרכיב כח האדם שלוי יחסית להיקף הנזקים שניגרמו. חברות שירותים שהקימו, בעלויות גבוהות, מרכזי שירות אלטרנטיביים במרכז הארץ אליהם העבירו עובדים ששוכנו בבתי מלון. עלויות העתקת אתרי ייצור, מו"פ וניהול למקומות אחרים בארץ ובעולם. עלויות של קייטנות שהקימו המעסיקים לילדי העובדים , אירוח עובדים למגורים חליפיים ועוד".

נקודה שלישית נוגעת לקונספט של פיצוי לעובדים שנעדרו מעבודתם, בלא להעניק תגמול לאותם עובדים שאף על המצב הבטחוני, הקפידו להגיע לעבודה. בפורום טוענים כי במקרים רבים עובדים אלה הם אלו ששמרו על חוסנו של המשק הישראלי בעת המלחמה. "זהו קונספט לא ראוי לפצת רק את אלו שנעדרו" אומרת קינן. בפורום מציעים לתגמל עובדים שהגיעו לעבודה ע"י נקודות זיכוי במס הכנסה על ימי הלחימה בהם הגיעו לעבודה.

הנקודה רביעית מתייחסת לקיפוח החברות בצפון, ביחס לחברות קו העימות: יש לאפשר לכל חברה לבחור בין מסלול ירוק ובין הוכחת נזק. במידה ותבחר החברה בדרך של הוכחת נזק – יהוו תשלומי המסלול הירוק שקבלה – מקדמה על חשבון התשלומים העתידיים. בנוסף,  מסלול הוכחת הנזק יהיה פתוח גם לחברות מהמרכז המספקות שירותים ומוצרים לתושבים או חברות בצפון. לחילופין, תוקם עבור חברות אלו ועדת חריגים. "הצורך באפשרות הבחירה נובע, בין השאר, מכך שלא הייתה התחשבות במבנה הנזק השונה של חברות מסוגים שונים"  אומרת קינן.

לפרסום ב-nrg מעריב

לפרסום בביזפורטל

לפרסום בידיעות אחרונות

להגדלה

לפרסום בעיתון גלובס

עבור לתוכן העמוד